U Preševu devet meseci nije održana sednica Skuštine, Vlada Srbije tek sad imenovala privremeni organ

PREŠEVO

U Preševu od jula lokalna vlast nema većinu ali je Vlada Srbije tek sada imenovala privremeni organ.

U ovoj opštini punih devet meseci nije održana nijedna sednica Skupštine opštine ,

I pored zahteva opozicionih stranaka Vlada Srbije nije donoslila odluku o uvođenju privremenih mera u ovu opštinu.

Predsednik Demokratska partije Albanaca (DPA) Ragmi Mustafa, koji je i predsednik novopostavljenog Privremenog organa, kaže za Regionalnu informativnu agenciju JUGpress da su prevremeni izbori u Preševu mnogli da budu održani i 17. decembra i da je postojao zakonski osnov za to ali da iz nekog razloga Vlada Srbije nije htela da ranije uvede privremeno stanje i imenuje Privremeni organ.

Sem Mustafe u Privremenom organu su Tefik Bajrami iz DPA, Sami Salihu, predsednik Pokreta za reforme, Škembim Veliu iz Partije za demokratsko delovanje i Branko Trajković iz SNS.

Dosadašnji predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi nije hteo da pošalje predstavnika svoje Alternative za promene u Privremeni organ pa je zato DPA, kao druga stranka u skupštini, dobila dva predstavnika, rekao nam je Mustafa.

Privremeni organ obavlja tekuće i neodležne poslove iz nadležnosti Skupštine opštine Preševo i izvršnih organa opštine utvrđene zakonom i Statutom opštine, do konstituisanja Skupštine i izbora izvršnih organa opštine nakon održanih izbora, u skladu sa zakonom, navodi se u odluci o formiranju. (kraj) LJS/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare