U požaru u bolnici u Tetovu poginulo najmanje 14 osoba

TETOVO

U požaru koji je večaras oko 21 sat izbio u montažnoj kovid bolnici u Tetovu, a koji je ugašen, stradalo je najmanje 14 osoba, potvrđeno je Televiziji Alsat M, a za sada nepoznati broj povređenih upućen je u Klinički centar u Skoplju i u bolnicu “8. septembar”.

Policija sprovodi uviđaj i zvaničnih informacija o uzroku požara za sada nema, prenose makedonski mediji.

Klinički centar u Skoplju i bolnica “8. novembar” stavljeni su u stanje pripravnosti radi prijema kovid pacijenata iz Tetova, ali i drugih povređenih u požaru koji se brzo širio.

Kako navodi makedonski portal Plus info, u bolnici su osim pacijenata i zaposlenih bili i rođaci pojedinih obolelih.

Ministar zdravlja Venko Felipče objavio je na tviteru da je do sada potvrđeno da je u požaru u Tetovu stradalo deset ljudi, ali da taj broj može biti uvećan.

“Tačan broj lica koja su izgubila život, broj povređenih i njihovo stanje trenutno se utvrđuju”, naveo je Felipče.

Sašo Trajčevski, zamenik komandira tetovske protivpožarne jedinice, izjavio je da su plameni jezici bili ogromni, prenela je Radio slobodna Evropa.

On je naveo da je u 21:02 sati prijavljeno da gori modularna bolnica u Medicinskom centru Tetovo, da su ekipe stigle na lice mesta za tri do četiri minuta, sa sedam vozila i više od 30 vatrogasaca.

“Kada su ekipe stigle sve je bilo u plamenu, unutrašnjem, ne spoljašnjem”, dodao je.

Požar je, prema njegovim rečima, ugašen u 21:45 sati.

Kako javljaju makedonski mediji, u Tetovo su stigli Felipče, premijer Zoran Zaev i lider Demokratske unije za integraciju (DUI) Ali Ahmeti.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare