U Pčinjskom okrugu veći broj testiranih i zaraženih

VRANJE-BUJANOVAC- SURDULICA-VLADIČIN HAN-BOSILEGRAD-PREŠEVO-TRGOVIŠTE

Korona virusom u Pčinjskom okrugu su zaražena još 384 lica. U ponedeljak su testirane 764 osobe sa teritorije okruga.

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, analize su pokazale da je iz Vranja 209 obolelih, Bujanovca 44, Surdulice 41, Vladičinog Hana 34, Bosilegrada 27, Preševa 20, dok je iz Trgovišta devet novih slučajeva infekcije.

U Kovid ambulanti ATD u Vranju obavljeno je 430 pregleda, od kojih su 184 prva. U bolničkoj laboratoriji koja je pri kovid ambulanti ATD juče je urađena 1.831 različita analiza, podaci su Zdravstvenog centra Vranje. Ovde zdravstveni radnici rade  kompletnu laboratorijsku dijagnostiku potrebnu kod pacijenata inficiranih kovidom-19, kao i analize neophodne kod praćenja svih oboljenja i stanja.

Uigrani timski rad lekara, medicinskih sestara i tehničara već dve godine funkcioniše bez većih problema uprkos velikom broju pacijenata i činjenice da je među zdravstvenim radnicima mnogo onih koji su oboleli od korone.

Broj hospitalizovanih pacijenata u kovid bolnicama u Vranju je nepromenjen u odnosu na prethodna dva dana i iznosi 99. Na kiseoniku je 50 pacijenata. U poslednja 24 časa i pored svih napora lekara, u Vranju je bitku sa korona virusom izgubio jedan pacijet. Na bolničko lečenje primljeno je devet, a otpušteno osam pacijenata. Slobodnih mesta je 59,

U Dečjoj kovid ambulanti obavljeno je 69 pregleda i samo devetoro nije testirano. Od 60 antigenskih testova, Analize su potvrdili  prisustvo virusa kovid-19 kod 27 dece. Među njima je devet predškolskog i 18 školskog uzrasta.

Zaključno sa jučerašnjim danom u Vranju je od početka imunizacije ukupno dato 118.370 doza svih vakcina, saopšteno je iz Zdravstvenog centra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare