U Pčinjskom okrugu 49, a Vranju 23 novoobolela od korone

VRANJE

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 285 uzoraka iz Pčinjskog okruga, 49 je pozitivnih na korona virus.

U Vranju ima 23 novootkrivena slučaja infekcije, Bujanovcu devet, Surdulici šest, Bosilegradu pet, Vladičinom Hanu četiri i Preševu dva nova slučaja zaraze.

Trgovište je bez novih slučajeva pozitivnih na koronu.

U Kovid ambulanti ATD, u utorak, su bila 194 pregleda, 50 prvih. Uzorkovana je krv kod 72 pacijenta i sačinjen 61 RTG pluća.

Urađeno je devet PCR i 49 antigenskih testova, od kojih je 14 pozitivno na korona virus. Dijagnostikovana je upala pluća kod 13 pacijenata.

U dve kovid bolnice Zdravstvenog centra u Vranju hospitalizovano je 80 pacijenata. Na kovid-19 su pozitivna 73 lica i isto toliko ih ima bronhopneumoniju. Na kiseoniku je 57 pacijenata.

Na bolničko lečenje primljeno je 11 pacijenata, otpušteno devet. Među otpuštenima su i dva pacijenta koja su transportovana za Kruševac. U kovid bolnicama u Vranju ima 80 slobodnih postelja.

Iako se u okrugu beleži stabilizacija, epidemiološka situacija je i dalje nepovoljna, jer postoje uslovi za transmisiju virusa.

Zato je važno da se poštuju mere i da se nastavi sa imunizacijom, kažu epidemiolozi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare