U OSNOVNOJ ŠKOLI „PETAR TASIĆ“ RENOVIRANA FISKULTURNA SALA

LESKOVAC

 

Umesto učionica i školskog dvorišta, nakon 15 godina, učenici osnovne škole „Petar Tasić“ mogu da koriste fiskulturnu salu za izvođenje nastave fizičkog vapistanja.

U njeno renoviranje lokalna samouprava je uložila  milion i 300 hiljada dinara, a značajna pomoć došla je i od brojnih sponzora.

U školi je  zamenjen je parket u sali, urađene su svlačionice, sanitarni čvor, potavljeni su koševi i golovi.

„Ovo je još jedan dokaz da sve vreme nastojimo da rešavamo dugogodišnje probleme, pre svega one koji se tiču naših najmlađih stanovnika. Rad ove škole ocenjen je najvišim ocenama od strane Ministarstva prosvete, a sa rekonstrukcijom sale stekli su se još bolji uslovi za rad sa decom, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović povodom svečanog puštanja sale u rad, i podsetio šta je sve lokalna samouprava uradila u oblasti obrazovanja i školstva na teritoriji grada.

Lokalna samourava je najzad, posle 15 godina prepoznala potrebe ove škole, rekao je ovom prilikom direktor škole Goran Filipović. Vezano za eksternu evaulaciju škola je dobila najviše ocene od Ministarstva prosvete, a sala će omogućiti da se u potpunosti ostvare nastavni planovi i programi fizičkog vaspitalja, slobodnih i drugih vannastavnih aktivnosti.

„Ova sala će biti centar projekta „Sport za sve“, čiji je cilj promocija sporta, koji je uradio tim naše škole, a realizuje se sa Savezom sportova Leskovac. Sala će biti u funkciji promocije sporta, a omogućiće se i roditeljima koji upišu decu u ovu školu da besplatno ovde vežbaju i bave se sportom zajedno sa svojom decom, rekao je Filipović.

Udruženje građana „Arena“ i „Ringe raja“(udruženje dece sa posebnim potrebama) takođe će moći da koriste salu za spovođenje svojih aktivnosti besplatno.

Ovom prilikom uručene su zahvalnice sponzorima, koji su dali veliki doprinos u renoviranju fiskulturne sale: „Zdravlje Aktavis“, „Aktavis Akademija“, JKP „Komunalac“, Aleksandar Đurović, Gradski atletski klub Leskovac i drugi klubovi, od kojih su neki pomoć pružili u materijalu, a neki u radnoj snazi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare