U Nišu zaplenjeno 90 kilograma marihuane

NIŠ

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu zaplenili su oko 90 kilograma marihuane i uhapsili Z.Ž. (1963), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i krivično delo samovlašće, saopšteno je danas.

 

 

Sumnja se da je Z.Ž. na parceli u okolini Niša, uzgajao oko 500 stabljika marihuane, koju je, nakon što ju je ubrao, sušio u improvizovanoj sušari u podrumu svoje kuće u okolini Niša i pripremao za dalju  prodaju.

 

Policija je prilikom pretresa podruma u kući osumnjičenog Z.Ž. pronašla oko 90 kilograma marihuane spakovane u 17 džakova, devet  plastičnih kanti i tri plastične kutije.

nis-marihuana-22-oktobar-marihuana-2 nis-marihuana-22-oktobar-1 nis-marihuana-22-oktobar

Pored marihuane, policija je pronašla i dve lampe od 600 vati, dva trafoa za lampe, kao i dva ventilatora, koje je osumnjičeni mimo regularnog kućnog strujomera direktno priključio na elektrodistributivnu mrežu, čime je počinio krivično delo samovlašće, navodi policija..

 

Pretresom vikendice osumnjičenog u okolini Niša, policija je zaplenila 36 metaka kalibra 7,9 milimetara, kao i dve improvizovane mašine za odvajanje cvetova marihuane od stabljika.

 

nis-marihuana-22-oktobar-oruzjenis-marihuana-22-oktobar-marihuana-3

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare