U Nišu uspešno realizovan Program Koka kola podrške mladima

NIŠ

Više od 100 mladih iz Niša imalo je priliku da uči o uspešnoj komunikaciji, poslovnoj administraciji, upravljanju projektima, pripremi poslovnih planova, kao i tome kako da lakše dođu do željenog posla, u okviru prvih radionica održanih u okviru ovogodišnjeg ciklusa programa Coca-Cola podrška mladima.

Dušan Perović, student doktorant na Ekonomskom fakultetu u Nišu koji je pred odbranom doktorske disertacije, jedan od mladih ljudi koji su učestvovali na trodnevnim besplatnim predavanjima  u okviru programa Coca-Cola podrška mladima. Na ovim predavanjima mladi su stekli nove lične i profesionalne veštine u cilju lakšeg zaposlenja.

“Prošlogodišnji sam učesnik ove lepe manifestacije koja je izuzetno pozitivna , konstruktivna i koju ja preporučujem svim mladim ljudima da učestvuju. Stekao sam pre svega znanja o aspektima komunikacije, koliko je sve to značajno za rad sa ljudima. Timski rad je veoma bitan i rad na umrežavanju pre svega preko društvenih mreža i rad na projektu. Znanja koja sam stekao veoma su mi pomogla. Tržište rada zahteva stalno neke nove veštine. Ovo mi je pomoglo u smislu da shvatim koliko je važno da stalno radim na sebi. Radim na novim projektima koji su mi zanimljivi i iz kojih ću da naučim nešto novo i da unapređujem sebe i na poslovnom i na privatnom planu” rekao je Perović koji nije u stalnom radnom odnosu, ali kako kae radi preko interneta za nekoliko stranih kompanija.

Stanislava Nestorović je jedna od trenera na projekti  Koka kola podrška mladima.

“ Koka kola ovaj projekat organizuje već treću godinu u Srbiji. To su trodnevne , veoma praktične interaktivne radionice koje pokrivaju različite teme koje su mladima važne kako u procesu pronalaska posla tako i kada pronađu posao i počnu da rade i treba da primenjuju neke određene veštine za koje ranije nisu čuli ili ih nisu naučili a za šta ih mi pripremamo ovde. Polaznici kažu da im je najveća pomoć u pripremi  CV-a i intervjua.  Tu je i njihova psihološka priprema, intervju za posao je jedna veoma značajna tema i u praksi im najviše pomogne. S druge strane radimo i na razvooju komunikacionih veština, upoznavanje i procena sagovornika, procena sebe u kontekstu privatnom ili poslovnom u kome se nalaze, efektivne tehnike poput postavljanja ciljeva i akcionih koraka za ostvarenje tih ciljeva , upravljanje projektima, kreiranje poslovnih modela, validacija i provera mogućnosti uspeha budućeg biznisa , sve su teme na svoj način važne. ”.

Osim u Nišu, radionice će biti organizovane tokom proleća u 14 gradova i opština, a sve u cilju da se nezaposleni mladi širom Srbije osnaže. Program će tokom 2019. godine proći više od 1300 mladih, a edukativne radionice vode sertifikovani stručnjaci sa velikim iskustvom, kao i menadžeri kompanije.

„U prethodne dve godine je preko 2.300 mladih u okviru programa Coca-Cola podrška mladima dobilo nova profesionalna i lična znanja koja su ključna za lakše zaposlenje, a više od njih 250 je nakon obuka pronašlo posao. Uz trodnevne radionice, preko 2000 mladih je program prošao kroz digitalnu platformu, koja, putem on-line predavanja, radionice i brojnu literaturu, mladima omogućava dodatnu edukaciju. Posebno nas raduje što smo ovogodišnji program započeli u Nišu, u kome mladi pokazuju izuzetno veliki entuzijazam i želju da se usavršavaju. Do sada je u ovom gradu radionice pohađalo 300 mladih“, navela je Jovana Paljić, predstavnik kompanije Coca-Cola HBC Srbija.

   Radionice se održavaju za nezaposlene mlade između 18 i 30 godina u okviru nacionalnog programa Coca-Cola podrška mladima, koji se realizuje u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nacionalnom službom za zapošljavanje i NALED-om.

Nakon Niša, radionice se tokom maja i juna održavaju i u Sremskoj Mitrovici, Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Leskovcu, Zrenjaninu, Pančevu, Smederevu, Aranđelovcu, Kruševcu, Somboru, Požarevcu, Jagodini i Čačku.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare