U Nišu toalet papirom na “Toplanu”

NIŠ

 

Više od 200 nezadovoljnih Nišlija, predvođeni članovima Udruženog pokreta slobodnih stanara večeras su uz zviždaljke, parole nezadovoljstva  prošetali od parka Svetog Save do Gradske kuće. Njima su se ovoga puta pridružili članovi Policijskog sindikata, Vojnog sindikata, Sindikat Sloga i CHF. Do trećeg marta organizvaće se još dve protesne šetnje.

“ Razlog našeg nezadovoljstva su neizmirene plate u “Gorici” i neisplaćene plate poslednjih sedam, osam godina radnicima upropašćenih firmi. Ove firme nisu propale nego upropašćene. U petak smo izvojevali pobedu, radnici su dobili platu, to je zasluga ovog skupa. Danas nastavljamo i idemo dalje. Protestvovaćemo I u sredu I u petak , sve dok se ne isplate obaveze države prema radnicima koji nisu primili plate”, kaže Bratislav Ilić poverenik sindikata Sloga

Nezadovoljni građani bacali su toalet papir prema zgradi Toplane.

“Današnjim protestom ispred Toplane izražavamo svoje mišljenje I emocije prema rukovodstvu ovog preduzeća I grada. Šetnja će se završiti pred gradskom kućom, jednim kraćim performansom , kako bismo jednim takvim činom iskazali gradskim vlastima šta mislimo o vsveukupnoj vlasti koju oni sprovode I o načinu kako je sprovode. Ne očekujemo da će neko da nam se obrati , neće im biti ni omogućeno sa naše strane jer mi od njih isključivo zahtevamo razgovor u vidu debate koji smo prizivali više puta” rekao je Saša Kostić iz Udruženog pokreta slobodnih stanara.

Razlog za proteste su neisplaćene radničke zarade, nepotpisivanje ugovora za daljinsko grejanje, uništavanje JKP „Gorica“,  štetno poslovanja javnih preduzeća po interese građana , nepoštovanje zahteva građana za praznom stolicom u javnom sektoru i isplata zarada u vojsci i policiji .

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare