U Nišu “Tabla festival”

NIŠ

 

Revijalni deo četvrtog Tabla festa biće održan sutra , 27. maja u Dečijem centru u parku Čair.

Festival je započeo  raspisivanjem konkursa za najbolji likovni i literarni rad početkom godine, a završava se predstavljanjem najboljih radova dece autora u vreme letnjeg raspusta.

U revijalnom delu festivala biće proglašeni pobednici, nagrađeni će čitati svoje literarne radove, a nastupaće i deca i dečji horovi – rečeno je danas na konferenciji za novinare koja je održana u Medija reform centru u Nišu.

Danas, prvog dana Festivala organizovane su  radionice u školama, i  gledanje pozorišnih predstava u Beogradu, Vranju i Nišu, a naredni dan će se u Nišu održati revijalni deo na kome će biti izabrani najbolji likovni i literarni radovi.

“Uspešnost našeg festivala ne ogleda se u brojnosti publike, već u broju dece koja se prijave. Za ovogodišnji Tabla fest bilo je prijavljeno oko 500 radova dečjeg stvaralaštva. Po prvi put završni deo festivala traje dan duže, te prvog dana organizujemo literarne i likovne radionice u osnovnim školama”, kaže direktor Festivala Dragan Marinković.

Sutra će nastupati  deca koja su proglašena pobednicima Majske pesme, koja je sinoć održana u Nišu.

Festival dečjeg stvaralaštva Tabla fest organizuju Niški kreativni studio i internet časopis za podsticanje dečjeg stvaralaštva Tabla  u saradnji sa Turističkom organizacijom Niš, Pozorištem lutaka i Dečijim centrom iz Niša, osnovnom  školom “Ćele kula“, Akademijom 28 – Dečja scena iz Beograda, kao i pozorištem „Bora Stanković“ iz Vranja. Umetnički direktor festivala je Srđan Siđa Živković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare