U Nisu se odrzava sedmi ,, Muzicki edikt,,

NIS

 Na festivalu će se piblici predstaviti 14 horova iz Srbije i osam zemalja

            Ovogodišnji, sedmi po redu, Međunarodni festival duhovne muzike „Muzički edikt“ 2021. godine održaće se od 20. do 23.juna. Festival se organizuje se pod pokroviteljstvom patrijarha srpskog Porfirija, a sa blaoslovom Episopa niškog Arsenija. Publika će imati priliku da čuje raznovrstan program, raspoređen u četiri festivalske večeri. 
           Četrnaest horova iz Srbija i još osam zemalja, Gruzija, Bugarska, Albanija, Ukrajina, Poljska, Rumunija, SAD, Letonija, predstaviće se različitim muzičkim tradicijama u Sabornom hramu Silaska Svetog Duha na apostole i platou ispred Svetosavskog doma, dok će pojedini ansambli imati priliku da, u okviru pratećeg programa festivala, nastupe i van Niša. 
            Javnost će sa programom Mešunarodnog festivala duhovne muzike “Muzički edikt” biti upoznata na konferenciji za novinare koja je zakazana za 18.jun u 10 sati. Predstavnicima medija obratiće se gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, starešina Sabornog hrama protojerej-stavrofor Branislav Cincarević, organizatori festivala i direktorka Turističke organizacije Niš Dragana Petković.P
Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare