U Nišu rekonstruišu parkove

NIŠ

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obišla je radove na rekonstrukciji parka na Sinđelićevom trgu, kod Suda,a potom i budući park kod TC Delta Planet gde su u toku radovi u okviru prve faze.

Najavila je i rekonstrukciju jednog dela parka „Čair“ koja bi trebalo da bude završena do kraja godine.

 „Radovi na rekonstrukciji parka kod Suda završiće se za mesec dana. Građani će dobiti još jedan lep pprostor u samom centru grada  sa obnovljenim zelenilom. Rekonstrukciju parka  na Sinđelićevom Trgu radile su mlade arhitekte iz kabineta gradskog urbaniste. S obzirom da su im to prvi radovi posle završenog fakulteta , nadam se će sugrađani biti zadovoljni kada vide kako će to izgledati“, kazala je Sotirovski.

 Rekonstrukcijom park na Sinđelićevom trgu dobiće elipsast oblik, rade se i pešačke staze popločane behaton pločama koje se spajaju u centralnom delu parka, biće povećana i zelena površina, a drveće koje je posečeno jer je bilo bolesno i sklono padu biće zamenjeno novim sadnicama pri čemu će jedan broj sadnica biti i pridodat.

Park kod Delte se radi iz donacije i Grad Niš neće koštati ni dinara.

„Površinu koja je nekada bila pod šibljem a u jednom delu su bili parkirani autobusi zameniće predivan park koji će zauzeti površinu od jednog hektara.U toku su radovi u okviru prve faze koja  će biti završena do juna, a kasnije sledi i dodatno uređenje , sejanje trave, postavljanje klupa i mobilijara za decu, što će parku dati konačan izgled. Biće to prava oaza za sve Nišlije. Prva faza će biti završena u junu“, kazala je Sotirovski.


Najavila je i rekonstrukciju jednog dela u parku „Čair“ koja bi trebalo da bude završena do kraja godine.

„Ima puno toga da se radi, da se srede staze, zalivni sistemi, obnovi zelenilo, da se osvetljenje još bolje postavi. Ono što je najbitnije jeste da svaki park ima svoje obezbeđenje, odnosno čuvara.To će biti ljudi zaposleni u JKP „Mediana“, kako bismo sprečili ono što se sprečiti može kada su vandali u pitanju. Ako već uređujemo i sređujemo , da to bude trajno za najstarije, ali i najmlađe sugrađane“, istakla je Sotirovski.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare