U Nišu prvi sneg nije doneo probleme gradskom saobraćaju

NIŠ

Prvi sneg je pao u Nišu ali problemo u javnom gradskog prevozu nije bilo  skraćenja ni na jednoj liniji  mada je u popodnevnim satima u ponedeljak bilo snega, kaže Aleksandar Utvić, rukovodilac Sektora za kontrolu i monitoring  javnog prevoza u Direkciji za javni gradki prevoz.

” Zabeležene su samo manje poteškoće, pre svega na liniji za Cerje gde je linija bila skraćena do Brenovca. Sada  pratimo situaciju i spremni smo da reagujemo na svaku prijavu. Jedno vozilo je trenutno upućeno za Kravlje jer je tamo prijavljen problem. U stalnom smo kontaktu ne samo sa firmama koje se bave saobraćajnicama već i sa našim  prevoznicima. Vozači su ti koji su na terenu i od njih dobijamo najsvežije  informacije o stanju na saobraćajnicama. Autobusi inače saobraćaju do Kravlja.

                   Što se tiče grejanja ono radi u svim autobusima, a jednu primedbu imao na previsuoku temperaturu u autobusu. Apelujemo na vozače da temperaturu prilagode putnicima koji su obučeni u skladu sa zimskim perodu kako bi im bilo prijatno u vozilima.

                 Kada se radi o tehničkoj ispravnosti vozila i opremljenosti za zimski period sa prevoznicima smo razgovarali i o tome. Na svaki način želimo da zaštitimo naše korisnike, a ispravnost autobusa je tu na prvom mestu.  Od prevoznika smo dobili informaciju da su nabavili zimske gume i antifriz tako da  očekujemo  da će biti sve u redu. Što se tiče kontrole autobusa  oni se  kontrolišu na našoj prigradskoj autobuskoj stanici a postoji i kontrola stanja saobraćajnica kontrolišemo i to tako da na licu mesta možemo da vidimo realno stanje i sa prevoznikom preduzmemo neke mere”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare