U Nišu poskupljuju sahrane za 24 posto

NIŠ

Javno komunalno preduzeće “Gorica” u Nišu koje se bavi pogrebnim uslugama donelo je odluku o poskupljenju sahrana za 24 odsto. Nove cene koje je „Gorica“ predložila primenjivaće se nakon što svoju reč o tome daju i članovi Gradskog veća. Inače,  u  ovom preduzeću naglašavaju da cene njihovih usluga nisu menjane od 2013.godine.

                 Prema odluci Nadzornog odbora JKP “Gorica”, usluga sahrane u novo grobno mesto trebalo bi da košta 10.981 dinar, umesto sadašnjih 9.150 dinara, dok bi sahrana u postojeće grobno mesto poskupela sa 17.498 dinara na 20.998 dinara.

                 Godišnji zakup grobnog mesta ne bi poskupeo, ostao bi i dalje 168 dinara, a ne bi poskupelo ni godišnje održavanje, gradjani bi ga plaćali 452 dinara.

                 Kao razloge za poskupljenje u “Gorici” navode povećanje cena goriva, maziva , zaštitne opreme i minimalne cene rada.

                 Podsećanja radi, Gradsko veće je u proteklom periodu odobrilo poskupljenje odvoza smeća, vode, parkiranja, gradskog i prigradskog kao i taksi prevoza. Od  javnih gradskih preduzeća još samo Gradska toplana čeka da odluku Gradskog veća o poskupljenju grejanja, a nove cene bile bi za nekih sedam posto veće.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare