Slučaj Sotirovski-Perišić ili malo zamajavanje unutar SNS-a

NIŠ

Direktor niškog Univerzitetskog kliničkog centra, i bivši gradonačelnik Niša, dr Zoran Perišić najavio je da će podneti krivičnu prijavu protiv aktuelne gradonačelnice Niša, Dragane Sotirovski. Razlog je, kako navodi Perišić, nelegalno povezivanje na vodovodnu mrežu privatne bolnice “Human”, koja je izgrađena neposredno uz novu zgradu niškog Kliničkog centra.

Tim povodom oglasila se gradonačelnica Dragana Sotirovski. Ona je navela da takve optužbe nije očekivala od svog stranačkog kolege, i da su neosnovane.

„Organi neka rade svoj deo posla, pa ćemo komentarisati kada se taj krivični postupak završi, odnosno prijava odbaci ili prihvati. Meni jedino nije jasan komentar mog stranačkog kolege Perišića. Takav komentar sam možda očekivala od nekoga ko je opozicija. Kada neko iz stranke komentariše na ovaj način, a pripada stranci koja je za poslednjih deset godina sagradila 135 zdravstvenih objekata u celoj Srbiji, ukljućujući i novi Klinički centar, onda je komentar zaista suvišan. Srbija koja je zahvaljujući svetu tome što se radilo u zdravstvenom sistemu, sa 35. mesta u Evropi se popela na visoko 18. mesto, Ne vidim da neko ko pripada Srpskoj naprednoj stranci može da mu smeta izgradnja bolnice, makar ona bila i privatna“, rekla je gradonačelnica Sotirovski.

Gradonačelnica je rekla da nema razloga za brigu, jer je investitor u vreme prethofnog gradonačelnika Darka Bulatovića dobio sve papire po zakonu, i da je raduje činjenica da se otvaranjem klinike dobijaju nova radna mesta.

„Ja kao gradonačelnik ću se zalagati, i zalažem se, za svakog investitora, bez obzira na to da li gradi fabriku, bolnicu ili bilo koji pogon. Nama su važna radna mesta, nama je važan prosperitet i razvoj grada. kada investitor ima čiste papire, kao što je u ovom slučaju, lokacijske uslove IZ maja 2020. godine I građevinskU dozvolU U skladu sa zakonom, nemam razloga ZA BRIGU“ dodala je Dragan Sotirovski.

Gradonačelnica je istakla da je bolnica sagrađena shodno promeni Plana generalne regulacije opštine Medijana 2015. kada je Perišić bio gradonačelnik.

„ Tim promenama 2015. godine svim parcelama, pored novog Kliničkog centra tada JE promenjena namena. Do tada su bile javne, tada su prestale da budu javne, što znači da je na njima mogao da se radi promet i da se njima grade poslovne zgrade, među njima i bolnice. Naša preduzeća su dala sve uslove, koje je trebalo dati, u skladu sa zakonom, i ne vidim nikakav problem. Objekat je sagrađen sad KC osporava  priključena na vodovodnu mrežu, iako se  priključak nalazi na površini javne namene.“, podsetila je gradonačelnica.

Za kraj, Sotirovski je rekla da nema potrebe da uvodi Grad u još jedan sudski proces, jer je investitor spreman da tuži Grad po dva osnova. Po osnovu građevinske dozvole koju je legalno dobio, i po osnovu izgubljene dobiti. Verovatno bi taj proces trajao godinama, i sigurno bi Grad izgubio i ušao u milionske dugove, napominje Sotirovski koja nije objasnila odakle ona unapred zna kakav bi bio epilog sudskog spora i koliko bi trajao. 

Takođe nije rekla ni da li je povezivanje na b+vodovodnu mrežu obavljeno na zakonom propisan način ili nelegalno, kako tvrdi Perišić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare