U Nišu počinje izgradnja savremene streljane

NIŠ

Niš će naredne godine u oktobru dobiti savremenu streljanu a njena izgradnja počeće ove godine nakon sprovedenog postupka javne nabavke koja je u toku. Ponude firmi zainteresovanih za izgradnju biće otvorene za koji dan, tačnije  2. avgusta. Postupak sprovodi Ministarstvo privrede – Ovo je danas na sednici Gradskog veća kazao  Ivan Pavlović iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte.

Procenjena vrednost streljanje je 112 miliona dinara i gradiće se sredstvima Ministarstva privrede i grada Niša. Pavlović je kazao da je Ministarstvo privrede odobrilo je gradu Nišu izgradnju savremene streljane u okviru prošlogodišnjeg javnog poziva „Gradimo zajedno“. Ovaj projekat jedan je od tri projekta kojima je grad Niš prošle godine konkurisao na otvoreni javni poziv Ministarstva privrede “ Gradimo zajedno “  koja su odobrena za finansiranje.

Procenjena vrednost projekta je  112 miliona dinara od čega Grad preuzima obavezu sufinansiranja  iz niškog budžeta do maksimalno 70 miliona dinara, a ostatak  se finansira sredstvima kredita od Evropske investicione banke iz ovog programa. Konačna vrednost biće utvrđena nakon potpisivanja ugovora sa odabranim ponuđačem”, rekao je Pavlović.

Grad Niš nikada do sada nije imao streljanu koja ispunjava uslove za organizovanje takmičenja, a prostor u kome treniraju članovi streljačkog kluba Niš 1881 je neuslovan.

“ Streljački klub Niš 1881 će konačno dobiti jedan moderan objekat koji zadovoljava sve standarde Međunarodne federacije tako da očekujemo da po završetku radova gde je rok predviđen 300 dana grad Niš i Streljački klub dobiti jedan od najmodernijih  i najatraktivnijih objekata na teritoriji centralne Srbije “, dodao je  Pavlović.

Streljana će biti gradjena na prostoru izmedju stadiona FK „Železničar“ i bazena „Čair“, ( kod Niroši klinike)  kao nadogradnja objekta koji je počet i prizemni deo izgradjen još 1991. godine. Objekat je po proceni projektanata upotrebljiv i radiće se rekonstrukcija prizemnog dela, podizanje zaštitne konstrukcije na etaži .

„U sklopu tog objekta predvidjena je i izgradnja kuglane, kao objekat komercijalnog karaktera koji se ne finansira sredstvima ovog projekta „, objasnio je Pavlović.

Grad Niš nikada do sada nije imao streljanu koja ispunjava uslove za organizovanje takmičenja, a prostor preko puta Skupštine grada Niša u kome treniraju članovi  streljačkog kluba Niš 1881 je  neuslovan.

Sprovođenje i realizaciju  kao i koordinaciju na terenu sprovodi Kacelarija za lokalni ekonomski razvoj projekta u saradnji sa Gradskom upravom. Sledi potpisivanje ugovora između Ministarstva i Grada a potom i ugovor sa odabranim izvođečem.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare