U Nišu počeo gradski prevoz

NIŠ

  Gradski prevoz u Nišu je danas poceo da funkcioniše posle gotovo mesec i po dana. Usluge gradskog prevoza mogu da koriste svi građani mada je prvobitna odluka bila da je to omogućeno samo onim Nišlijama koje rade. Do promene odluke došlo je na osnovu odluke Gradskog štaba za vanredne situacije.Pravila koja su doneta za prevoznike i putnike i dalje ostaju na snazi. Prvog dana funkcijonisanja javnog gradskog prevoza nije bilo previše putnika ni na autobuskim stajalištima ni u autobusima.

              “Rade sve gradske i prigradske linije po letnjem redu vožnje, a na osnovu preporuke Kriznog štaba Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba Grada Niša, gradski prevoz će moći da koriste svi građani, a ne samo  zaposleni kako je to prvobitno bilo najavljeno”, kaže Milan Milić, direktor Direkcije za javni gradski prevoz u Nišu.

             Korisnici gradskog prevoza morace da se pridrzavaju propisanih mera.

            “Putnici u autobusu moraju da nose maske i rukavice i da budu na propisanoj  fizičkoj udaljenosti kako bi  zaštitili sebe a i ostale učesnike u javnom prevozu.Preporuka je da se ulazi na prednja vrata i da na sedištima sedi jedan putnik.Što se  tiče zaposlenih, kontrolori svi imaju maske, rukavice i vizire. Kondukteri i vozači, takođe, imaju maske i rukavice”, kaze Milic.

             Dezinfekciju vozila vrše prevoznici.

             “Preporučeno je da prilikom svakog uključenja vozila u javni   saobraćaj ono bude dezinfikovano, a na svakom polasku na okretnici vozač i kondukter dezinfikuju delovi oko sedišta i ostalo plastični delovi kao i rukohvati, odnosno delovi sa kojima putnici najviše dolaze u dodir”, ističe Milić.            

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare