Dezinfikovane autobuske stanice

NIŠ

   U skladu sa zakljucima Vlade Republike Srbije i u skladu sa merama Gradskog štaba za vanredne situacije otvorene su sve linije gradskog i prigradskog prevoza, a počela je da radi i prigradska  autobuska stanica. Kako bi osigurali sigurnost građana u doba korone JKP „Mediana“ je u toku noći i juče dezinfikovala sve prigradske i gradske autobuske stanice.

                      „Dezinfikovana je glavna autobuska stanica kao i sve autobuske stanice na teritoriji grada ali i u Brzom Brodu, Ledenoj steni, Novom selu, Branku Bjegoviću i drugim naseljima“, kaže Dragoslav Pavlović, direktor JKP „Mediana“. „Potrudili smo se da sve autobuske stanice budu dezinfikovane jer je važno da građani, kada krenu da koriste gradski i prigradski prevoz, budu bezbedni i da se osećaju sigurno“.

                      Do sada je na dezinfekciju javnih gradskih površina potrošeno 1961 tona dezifecijensa rastvorenog  u vodi što je impozantna količina, dodaje Pavlović.

                      „Intenzivno samo radili prethodnih nedelja i potrudili se da građani  budu bezbedni kada izađu na ulice i na mestima okupljanja“, ističe Pavlović. „ Gradski prevoz  je sada lokacija povećanog rizika i zato je važno da dezenfikaciju ne uradimo samo jednom. Dezinfikovaćemo autobuska stajališta najmanje dva puta nedeljno, a pojedine  lokacije koje se koriste češće i gde imamo veću koncentraciju putnika biće i češće  dezinfikovane“, naglasio je Pavlović.

                      On je dodao da je JKP „Mediana“ svako  veče dezinfikuje i dečiji mobilijar u parkovima i na ostalim mestima u gradu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare