U Nišu otvorena Kancelarija za brze odgovore

NIŠ

U centru Niša, na Trgu kralja Milana, otvorena je Kancelarija za brze odgovore koja će građane na jednostavan i brz način upućivati na javna komunalna preduzeća, opštine i Grad a u vezi sa pitanjima i problemama koje imaju. Kancelarija je otvorena svakog radnog dana od 7,30 do 19,30 sati. Odgovore građani mogu da zatraže putem telefona, mejla ili ličnim dolaskom. Otvaranju Kancelarije prisustvovala je i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je proverila način na koji će Kancelarija funkcionisati, gradski većnici, predsednici gradskih opština i direktori javnio komunalnih preduzeća.

                            „Građani će dobiti identične odgovore bilo kojim kanalom komunikacije da se prijave. Postoje određeni rokovi u okviru kojih javna preduzeća mogu da odgovore, a to može da bude od 24 sata preko tri do pet dana  u zavisnosti od problema o kome se radi“, rekla je Milena Gocić iz Kancelarije za brze odgovore.

                        Direktor JKP „Parking servis“ Dejan Dimitrijević kaže da će ovim putem biti izbegnute nedoumice građana oko toga koja služba je nadležna za koji problem, što će uštedeti vreme i komunalnih preduzeća i građana.

                           „Ova Kancelarija je kompetentna i dužna da zna koja komunalna preduzeća obavljaju koje delatnosti. Dešava se da se neke delatnosti premeštaju iz jednog u drugo preduzeće. Davaćemo odgovore u najkraćem mogućem roku, kao što smo i do sada činili, ali neretko se dešava da građani pozovu nas za nešto što nije iz okvira naših delatnosti ili da prijavljuju neki problem kod nekih drugih institucija za delatnosti koju mi obavljamo“, izjavio je Dimitrijević.

                         Iz JKP „Mediana“ navode da će Kancelarija za brze odgovore olakšati komunikaciju sa građanima. Direktor ovog preduzeća navodi da njihovo preduzeće već ima aplikaciju za prijavu problema, ali nada se da će ovim putem stići više prijava problema koje se tiču nelegalnog odlaganja otpada, divljih deponija i pasa lutalica.

                            Direktorka JKP „Gorica“ Ivana Stanić smatra da će ovom Kancelarijom njihovo preduzeće poboljšati kvalitet pružanja usluga, pre svega u domenu higijene na grobljima, na šta se i najveći broj građana žali.                    

                            Građani mogu da se jave telefonom, mejlom ili da lično dođu u Kancelariju. Mejl-adresa za prijavu problema ili traženje odgovora je brzi.odgovori@gu.ni.rs, a brojevi telefona su 018/455-000, 018/455-001 i 018/455-002. (kraj) VP/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare