U Nišu otvorena biciklistička sezona

NIŠ

Udruženje biciklista „Karavan Tim“  je organizovao  tradicionalnu rekreativnu biciklističku vožnju „Otvaranje biciklističe sezone 2022“. Ove godine je ova manifestacija okupila veliki broj ljutelja dvotočkaša koji su u vožnju ulicama Niša do Niške Banje krenuli sa Trga kralja Milana. Među ljubiteljima bicikla našao se i najstariji učesnik Rajko Pavličić koji, kako kaže, gazi 74 godinu, kao i najmlađi učenik trke trogodišnji Bogdan Jovičić koji vozi bicikl sa tatom Markom  a u Niš su na ovu trku stigli iz Gornjeg Milanovca.                                 

„Ovo je tradicionalna i najpopularnija akcija otvaranja biciklističke sezone jer kada  krene lepo vreme svi sa nestrpljenjem čekaju da sednu na bicikl. Destinacija je popularna i ove godine vozimo do Niške Banje. Cilj nam da promovišemo vožnju dvotočkaša i zdrave stilove života.Drago nam je da je zainteresovanost mladih za vožnju bicikla sve veća i ove godine omasovićemo naše akcije. Uspostavili smo dobru saradnju sa Gradom i aktivno učestvujemo u izgradnji biciklističkih staza u gradu“, kažeVladan Antić, zastupnik Udruženja biciklista „Karavan Tim“.

                                Najstariji učesnik revijalne trke je Rajko Pavličić.

                            „Bicikl vozim od svoje šeste godine a sada već gazim 74. Znači toliko godina se družim sa biciklama kojih sada imam osam. Imam snage da još uvek vozim. Nekada sam prelazio i do 200 pa i 300 kilometara dnevno, a sada je to 50 do 60 kilometara. Nadam se da ću povećati kondiciju pa da povećam i broj kilometara.Niš je idealan grad za biciklizam i ne razumem zašto ima ovoliko automobila na ulicama“, kaže Rajko Pvaličić.

                                Put Niške Banje u pratnji svog tate krenuo je i Dimitrije Đorđević.

                              „Najbitnije je da se bicikl vozi sa pažnjom, da se pazi gde se skreće i kuda se ide. Neće mi biti naporno da vozim do Niške Banje jer volim tako duge trase“, kaže osmogodišnji Dimitrije.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare