U Nišu održana Balkanska liga košarke u kolicima

NIŠ

Odlična organizacija, sjajna atmosfera na tribinama i atraktivna igra su karakteristika ovosezonskog trećeg turnira Balkanske lige košarke u kolicima (BWBL) koja se odigrao u Nišu. Ponovo se pokazalo da Niš ima najbrojnije navijače u košarci u kolicima. Pokrovitelji turnira su Grad Niš i Gradska opština Palilula, a podršku su pružili Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu, SC Čair, Dom zdravlja, AlphaWin i SKC. Turnir je pratilo mnogo poznatih osoba iz akademskog sveta, lokalne samouprave, sveta sporta i parasporta, udruženja osoba sa invaliditetom, kao i diplomatskog kora zemalja odakle dolaze klubovi.

KKK Nais se pokazao po ko zna koji put kao dobar domaćin. Uz ogromnu pomoć studenata Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu, organizacija u hali Čair je bila odlična.

„Možda smo našu publiku malo razočarali rezultatom, ali je to trenutna realnost i dogovorene politike da dominantno igraju igrači iz Niša. Drago mi je da smo organizovali odličan turnir i da liga počinje da bude tradicionalna “, rekao je predsednik KKK Nais i domaćin turnira,  Dejan Šimandli.

                         Pre ovog turnira se znalo da su Paramontu bile potrebne dve pobede u Nišu za osvojanje titule. Posle ubedljive pobede u prvoj utakmici turnira protiv BKHU Levski, Podgoričani su imali prvu „meč loptu“ za titulu protiv aktuelnog šampiona, Bijeljine. Ipak, Bijeljina je odigrala najefikasniji meč turnira baš protiv lidera lige.

                        „Uspavala nas pobeda od 19 poena razlike u prvoj utakmici. Možda i važnost utakmice. Čestitam, Bijeljini, aktuelnom šampionu BWBL na času košarke u kolicima. Prikazaćemo u Sofiji pravu igru – za titulu u ligi.“ – rekao je igrač/trener KK OSI Paramont, Vladan Nikolić.

                        Iako je ekipa iz Semberije došla bez najboljeg igrača, skakača i dodavača protekle sezone, Edisa Imširovića, dobra strategija je uticala da kontrolišu oba meča i sigurno pobede.

                         „Dobili smo sve četvrtine u Nišu zahvaljujući disciplini u napadu i odbrani. Ovo je recept za tri pobede u Sofiji i odbranu titule. Prezadovoljan sam debijem tinejdžera Ognjena Jovića. Čestitam domaćinu na gostoprimstvu, atmosferi i organizaciji, uvek su u tim segmentima iznad svih.“ – rekao je igrač/trener KKK Bijeljina, Dragan Sikima.

                       Sa tri pobede u šest utakmica, BKHU Levski je uspešniji od prethodne sezone (samo dve pobede). Postoji matematička šansa da osvoje titulu na domaćem terenu, gde je i sedište lige.

                       „Odigrali smo dve različite utakmice. U prvoj utakmici je lider Paramont dominirao celu utakmicu u  kojoj nismo imali šanse. Međutim, protiv domaćina, prijatelja iz Niša, kontrolom cele utakmice, došli smo do pobede. U Sofiji ćemo biti kompletni i idemo na sve tri pobede“, rekao je najbolji igrač Levskog i Bugarske, Georgi Ivanov.

                      Poslednji turnir u vidu trokola se igra u Sofiji 29. i 30.  aprila  kada će znati šampion. (kraj) VP/MS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare