U Nišu održan savezni turnir u streličarstvu, najveći do sada u Srbiji

NIŠ

Niš je tokom proteklog vikenda bio domaćin saveznog streličarskog turnira. Po već ustaljenoj tradiciji, tokom februara odražava se dvoranski streličarski turnir u Nišu već 38. put, a 22. put pod nazivom Memorijal Mihajlo Čolović – Čole, u čast osnivača niškog kluba. Ove godine turnir je oborio rekord po broju učesnika sa 178 prijavljenih takmičara, što je najveći turnir ikada održan u Srbiji. Takmičenje se održalo u čak dva termina u sali kod OŠ „Miroslav Antić“. Ovo takmičenje je poprimilo i međunarodni karakter učestvovanjem klubova iz susedne Bugarske sa kojima  Streličarski klub Niš  ima dugogodišnje dobre odnose.                              

SK Naš  je nastupio sa svim svojim takmičarima, i naravno nisu izostali ni uspesi.

U kategoriji  Olimpijski luk seniori, Mihajlo Stefanović je bio drugi. Treće mesto je zauzeo još jedan Nišlija, Nikola Stefanović koji se takmiči u bojama SK Košutnjak iz Beograda.

                                „Inače, čak četvorica naših takmičara je završilo takmičenje u prvih 10, u zaista jakoj konkurenciji sa 37 takmičara.  Luka Grozdanović, Dejan Nikolić i Marko Vulić su zauzeli redom peto, šesto, i sedmo mesto“, kažu u niškom klubu.

                             U kategoriji Olimpijski luk kadetkinje, čak dve medalje su osvojile niške takmičarke. Danica Nikolić je bila prva, dok je trećeplasirana bila Todorović Petra. Olimpijski luk pioniri, naš Aleksa Kostić je zauzeo drugo mesto u kategoriji  Olimpijski luk pioniri.

                              Dejan Stojanović je već po navici briljirao i zauzeo prvo mesto u kategoriji Goli luk seniori, a Dragoljub Majović je završio kao četvrti, medalja mu je izmakla za svega 3 poena.

                            Ekipno je SK Niš  osvojio  prvo mesto u zaista jakoj konkurenciji olimpijski luk seniori, dok su drugoplasirani i trećeplasirani završili Velos iz Novog Sada i Košutnjak iz Beograda.

                            „Ovo je bio veoma uspešan turnir za naš klub, ne samo rezultatski već i organizaciono. Nije jednostavno organizovati turnir za skoro 180 takmičara, i na žalost morali smo da izostavimo svima omiljene eliminacione runde kako bi svi takmičari dobili priliku da se takmiče. Takođe nas raduje što su došli gosti iz Bugarske, zbog pandemije nismo imali prilike da ih ugostimo poslednjih godina. Rezultati su bili odlični, ovo je veoma važan turnir za nas jer nas u martu očekuje i državno prvenstvo gde branimo jednu titulu prvaka“, kažu u SK Niš .

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare