U Nišu odložena sednica Skupštine grada o aerodromu

NIŠ

Opozicione stranke i pokreti u Nišu koje se protive predaji aerodroma „Konstantin Veliki“ na upravljanje državi i zajednički učestvuju u borbi saopštile su danas  postigli prvu pobedu.

“Bahata i nesposobna naprednjačka vlast odložila je sednicu lokalnog parlamenta samo zato što se uplašila masovnog protesta građana, kaže se u saopštenju koje su potpisale opozicione stranke i građanska udruženja.

To je prva pobeda građana nad režimom koji je, suočen sa odlučnim otporom naroda, odlučio da potegne svoj najjači adut – Aleksandra Vučića”, navodi se u saopštenju.

“On bi trebalo da Nišlije ubedi da je sprečavanje razvoja niškog aerodroma u njihovom interesu i da objasni svoju skandaloznu izjavu da razvoj niškog aerodroma nije dobar jer smanjuje kapacitete beogradskog”, dodaje se u saopštenju.

Opozicioni pokreti i stranke upozoravaju da borba za interese Niša i putnika nije gotova i da samo upornost I odlučnost da se ide do kraja mogu zaustaviti režim u naopakoj nameri da nanese štetu Nišu i svim građanima koji žele da koriste usluge Niškog aerodroma po cenama koje su prilagođene teškom životu u Srbiji”, navodi se u saopštenju.

Opozicija podseća da naprednjačka vlada nikad nije objavila ugovore o „Er Srbiji“ i koncesiji beogradskog aerodrome „Nikola Tesla“ i da postoje svi razlozi za sumnju da je javni interes podređen ekstraprofitu koji bi neko trebalo da stekne iz tih tajnih ugovora.

Naprednjačka vlast ne samo što nije sposobna da sačuva domaće kompanije koje dobro posluju, nego svojim pogubnim odlukama direktno guši njihov razvoj u korist privatnih džepova , tvrdi opozicija.

Opozicija će nastaviti zajedničku borbu za očuvanje i razvoj niškog aerodroma svim demokratskim sredstvima, kaže se u saopštnju koje su potpisli: Demokratska stranka, Dosta je bilo, Dveri, Levica Srbije, Narodna stranka, Niška inicijativa, Nova stranka, Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret.

(Fotografija iz arhive JUGpressa)

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare