U Nišu do kraja godine hiljadita operacija na srcu

NIŠ

Zaključno sa ovim danom na Klinici za kardiovaskularnu i transplatacionu hirurgiju u Nišu urađeno je preko 600 revaskularizacionih operacija u šta ubrajamo baj paseve, rekonstrukciju aorte, najvećeg krvnog suda i 238 primarnih kardio hirurških operacija, zamena valvula na srcu. Čak je rađen Bentlal, što je jedna od najtežih operacija, koja se retko radi i u svetu, rekao je pomoćnik direktora Klinike , rekao je danas pomoćnik direktora Klinika za kardiovaskularnu i transplatacionu hirurgiju u Nušu , doktor Saša Živić.
nis-kardiovaskularna-klinika-2
„ Predviđen plan od 250 operacija na otvorenom srcu na našoj klinici će svakako biti prevaziđen do kraja ove godine. To nam daje mogućnost, uz obavezu i uz podršku nadležnih da nas kadrovski pojačaju, da u narednoj godini rezultati budu još bolji. Rezultati su iznad svih očekivanja, tako tvrde kolege iz Beograda, naši supervajzeri, koji smatraju našu kliniku trenutno po uspešnosti, po broju preživelih pacijenata, nakon urađene operacije na otvorenom srcu , među najboljima u Evropi. Naravno i u Srbiji. Pred kraj godine ćemo ovde u Nišu uraditi hiljaditu operaciju na srcu” , dodao je Živić.

Klinika za kardiovaskularnu i transplatacionu hirurgiju u Nušu obeležila je danas slavu Sveti Stefan Dečanski.

Vladika Teodosije je nakon sečenja slavskog kolača, u prisustvu mnogobrojnih zvanica, obišao pacijente ove zdravstene ustanove.
“Ustanova koja čini jedno veliko božje delo, za naše ljude, za sve kojima je potrebno da se izvrši operacija srca, je zaista jedno sveto mesto. Kad se uđe pod krovove ovoga doma oseti se da ovde zaista Bog obitava, i da lekari čine sve od sebe, opet sa pomoću božijom. Ono što daje poseban izraz i sliku ove ustanove, na čelu sa doktorom Draganom Milićem i njegovih najbližih saradnika, ova ustanova predstavlja jednu svetlu tačku u ovom gradu, rekao je vladika Raško-prizrenski Teodosije.

nis-kardiovaskularna-klinika-1
Klinika za kardiovaskularnu i transplatacionu hirurgiju u Nišu najmlađa je klinika u okviru Kliničkog centra Niš. Zvanično je otvorena 24. Novembra 2014. godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare