U Nišu gradjani izašli na ulice

NIŠ

U Nišu su se večeras ponovo čule pištaljke.

Sa odštampanim parolama nezadovoljstva sadašnjim stanjem u gradu, stotine građana okupilo se večeras ispred gradske Toplane i krenule prema centru grada da tamo održe protesni zbor.

Protesnu šetnju ulicama Niša organizovalo je Udruženje građana Pokret slobodnih stanara, nekadašnje Udruženje predsednika skupštine stanara.
Njima su se do Gradske kuće pridružili građani Niša koji imaju mnogo zamerki za funkcionisanje komunalnih službi u gradu.
„Već dve godine izražavamo svoje nezadovoljstvo javno komunalnom politikom u gradu i protesnim okupljanjima pokušavamo na neki način da stavimo do znanja svim gradskim ocima i političarima na nivou republike, da u Nišu nesto nije dobro.
nis-nezadovoljni-gradjani-1
Analizirajući poslovanje javno komunalnih preduzeća u poslednje dve godine, iz izveštaja koja su dostavljali zvaničnim organima primetili smo mnogo nelogičnosti. Podneli smo 17 krivičnih prijava protiv gradskih rukovodilaca i direktora javnih komunalnih preduzeća. Sada očekujemo ishod svega toga. Smatramo da javna komunalna politika i dalje nije dobra u gradu, da se i dalje radi po starom , kako se radilo u ranijoj garnituri vlasti . Očekivali smo da će dolaskom nove garniture ipak nešto uspeti da promene. Ništa se nije proenilo a život nam je sve teži.. Zato, evo nas opet na ulicama“, rekao je za JUGpress Saša Kostić, predsednik Udruženja i predsednik upravnog odbora Pokreta slobodnih stanara.
nis-nezadovoljni-gradjani-2
Građane je ispred gradske kuće dočekao gradonačelnik Darko Bulatović.
Nezadovoljni građani izneli su niz zamerki na rad komunalnih preduzeća, cene komunalnih usluga i zloupotrebe u radu.
Gradonačelnik je u susretu sa građanima rekao da nema potrebe za ovakvim javnim iskazivanjem nezadovoljstva.
Istakao je da je rukovodstvo grada otvoreno za rešavanje svih pitanja. Pozvao je predstavnike Udruženja na rezgovor koji će se uskoro održati uz prisustvo rukovodećih ljudi komunalnih organizacija Niša.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare