U Nišu formirano Društvo srpsko-izraelskog prijateljstva

 NIŠ

                         U sali Univerziteta u Nišu  održana je osnivačka skupština Društva srpskog- izraelskog prijateljstva. Kako  kaže predsednik društva srpskog izraelskog prijateljstva, profesor dr Dragan Milić,  cilj ovog društva je promovisanje saradnje između Izraela i Srbije u više oblasti, pre svega saradnja Univerziteta u Nišu sa Univerzitetima u Izraelu. Milić je dodao da će biti formiran biznis klub sa Izraelom kako bi se poboljšala ekonomska saradnja dve zemlje. Osnivačkoj skupštini Društva srpskog- izaelskog prijateljstva pristustovao je ambasador Izraela u Srbiji, Jahel Vilan.

                      “Naše zemlje imaju zajedničke istorijske veze i zbog toga nam je važan odnos i saradnja. Osnovni cilj i zadatak je da veze koje imamo dalje unapređujemo tako što ćemo ih iskoristiti za konkretne aktivnosti koje će biti od koristi i Srbiji i Izraelu”, kazao je Jahel Vilan, ambasador Izraela u Srbiji.

               Kako kaže predsednik društva srpskog izraelskog prijateljstva, profesor dr Dragan Mili, društvo će promovisati i podržavati projekte kulturne, ekonomske saradnje te drugih tema od značaja za jačanje tradicionalnog prijateljstva.

                    “Ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan je bio inicijator uspostavljanja veze između Univerziteta u Nišu i Univerziteta u Beršovi. Ovaj grad je izabran jer se nalazi na jugu Izraela, to je njihov centar na jugu zemlje kao što je Niš najveći grad na jugu Srbije.U njemu se nalazi jedan od najmoćnijih univerziteta, a lepa stvar je i to da je grad Niš pobratim sa Beršovom.Sada želimo da odnose koje imamo sa ovim gradom podignemo na jedan viši nivo. Deo naše aktivnosti biće i formiranje biznis kluba Izraelsko-srpskog i to će nam biti, možda, i prioritet”, kazao je profesor dr Dragan Milić.

                     Milić je dodao da će formiranje biznis kluba između Srbije i Izraela poboljšati ekonomske odnose dve zemlje.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Pirindža
Pirindža
2 godine pre

Da ,ovo je super…..i treba ovako…mi smo dva mučena naroda….i onda odmah priznati Palestinu i podržati njihove ambicije ka Jerusalimu….tako su prijatelji Izraelci isto podržali nezavisnost Kosova….volimo i cenimo Izrael ali nas Rusi ,kao i Izraelce Amer8kanci,pritiskaju da priznamo Palestini….živela nezavisna država Palestina…