U Nišu epidemiološka situacija krajnje nepovoljna

NIŠ

Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša ocenio je da je epidemiološka situacija na teritoriji Niša vrlo nepovoljna i ukazao da dve trećine novozaraženih pripada starosnoj grupi od 10 do 49 godina. Zdravstveno najugroženije grupe koronavirusom su stariji od 55 godina kojima virus prenose mlađe osobe i među kojima su najčešći smrtni ishodi.             

Dnevni rekord broja zaraženih u Nišu zabeležen  je ovog 17. septembra od 400 pozitivnih.

Gradski štab za vanredne situacije još jednom ističe da je vakcinacija stanovništva jedini pravi bedem porastu oboljevanja i masovnog zaražavanja.

               Kolektivni imunitet protiv opakog virusa postiže se kolektivnom svešću o opasnosti s kojom smo suočeni. Svaka dezinformacija izrečena u javnom prostoru relativizuje tu opasnost, a posledica toga je porast broja obolelih,  hospitalizivanih i umrlih.

            Gradski štab preduzeće mere opsežne kontrole i nadzora propisanih mera zaštite na mestima na kojima se okuplja veći broj građana, a posebno u tržnim centrima, velikim marketima, javnom saobraćaju i slično.

           Gradski štab uputio je preporuku Univerzitetu u Nišu da blagovremeno preduzme mere uoči početka školske godine i obezbedi efikasnu kontrolu poštovanja epidemiloških mera zaštite.

           Osnovnim i srednjim školama upućena je preporuka u kojoj se insistira na obezbeđivanju adekvatnih uslova za izvođenje kombinovane nastave u odnosu na prostor i kontrolu poštovanja propisnih mera: maska, distanca, dezinfekcija.

           Gradski štab će uz pomoć Stručno-operativnog tima pratiti dalji tok epidemije preduzimajući, prema potrebi, oštrije mere u odnosu na propisane u Republici Srbiji u borbi sa koronavirusom.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare