U Nišu do sada proglašeno sedam izbornih lista

NIŠ

Gradska izborna Komisija u Nišu (GIK) proglasila je sedam izbornih lista od početka izbornog procesa, kazala je  predsednik GIK-a Ljiljana Berić.

                            Prema njenim rečima, proglašene su izborne liste Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije, pre uvođenja vanrednog stanja progalašene su tri liste, a nakon ukidanja vanrednog stanja proglašene su još tri, odnosno još četiri.

                             Berić je kazala da je najpre proglašena lista Srpske napredne stranke, potom Srpske radikalne stranke, grupe građana Spas, Narodne seljačke stranke, Ruske stranke i koalicije Nove Srbije i Narodnog slobodarskog pokreta.

                             Prema njenim rečima, do sada je materijal za kandidovanje preuzeo  21 potencijalni podnosilac liste tako da se narednih dana očekuje intenzivnija predaja lista sa kandidatima za odbornike u Skupštini grada.

                              Berić je podsetila da je 5. jun kranji rok za predaju lista, ali i za proveru upisa u birački spisak.

                              Ispravka upisa u birački spisak, dodala je, biće moguća do 17. juna, a birački spisak će biti zaključen 18. juna u ponoć i tada će se znati tačan broj birača u Nišu.

                               Ona je kazala da služba za proveru biračkog prava u Skupštini grada Niša radi svakoga dana do 20 časova, a građani mogu da provere svoje biračko pravo i uz pomoć računara i interneta.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x