Otvoren konkurs za najbolje edukatore Srbije za 2020. godinu

NIŠ

  Udurženje za podsticanje preduzetništva “Živojin Mišić”, po sedmi put, raspisalo je konkurs u okviru projekta “Najbolji Edukatori Srbije”.

                   “Od samog početka realizacije projekta ,,Najbolji Edukatori Srbije”, 2014. godine, vodili smo se idejom da treba da ohrabrimo i nagradimo nastavnike koji svojim radom prave pozitivnu razliku u poslu i koji sa učenicima postižu izvanredne rezultate. To je ono što želimo i danas, sedam godina kasnije. Želimo da podržimo nastavnike koji su generatori promena u društvu, koji su uzor i inspiracija svojim učenicima i kolegama, koji podstiču intelektualnu radoznalost kod svojih đaka i temeljno ih angažuju u usvajanju novih znanja. One koji imaju doživotan uticaj na generacije kojima predaju”, objašnjavaju iz ovog Udruženja. 

               Do sada je nagrađeno 79 takvih edukatora, učitelja i učiteljica, nastavnika i nastavnica koji sa ponosom nose titulu Najbolji edukator Srbije. Ove godine, konkurs za Najbolje edukatore Srbije otvoren je do 1.jula. 

              “Konkurs otvaramo u posebnom trenutku za našu zemlju, ali i za ceo svet. Sprovodimo ga u vreme kada je planeta zahvaćena globalnom pandemijom, kada su škole zatvorene, a nastavnici imaju još zahtevniju ulogu, jer obrazovanje ne sme stati”, dodaju.

                Zbog toga pored Osnovnog obrasca za Najboljeg edukatora Srbije, otvaren je i ,,vanredni” u okviru koga se traže najbolji nastavnici u doba pandemije. 

Pored nastavnika koji ispunjavaju ono što se traži u osnovnom obrascu, traže se i nastavnici koji u doba pandemije obrazovanje, nastavu i veštine učenika čini izuzetnim. Ovaj ,,vanredni” konkurs je za sve one koji su odlučili da iskoče iz svih do sada poznatih okvira i odlučili da zajedno sa svojim učenicima promene svet od juče, na svet od sutra. Za sve nastavnike koji pokazuju izuzetne veštine, kreativnost inovativnost u vanrednom stanju u kojem se nalazi celo čovečanstvo. 

                   Na ovogodišnjem konkursu biće izabrano i nagrađeno ukupno deset učitelja i/ili nastavnika osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

                Kao i prethodnih godina, potencijalne Najbolje edukatore Srbije mogu prijaviti učenici, roditelji, kolege, saradnici, svako ko smatra da poznaje izuzetnog nastavnika, preko prijavne forme na sajtu Udruženja, na sledećem linku: https://nes.zivojinmisic.rs/

               Izbor se vrši u nekoliko selekcionih krugova, a proglašenje najboljih i svečana dodela nagrada očekuju se krajem godine. Za sve izabrane najbolje edukatore obezbeđena je novčana nagrada čiji se najveći deo isključivo može utrošiti na poboljšanja aktivnosti sa učenicima, čime se podržava njihov rad i poboljšava kvalitet i obim njihovih aktivnosti, a time i obrazovni sistem Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare