U niškom Čairu 230 lakše obolelih pacijenata

NIŠ

U privremenoj bolnici u sportskom centru “Čair” trenutno je zbrinuto 230 pacijenata sa potvrđenim prisustvom korona virusa, a među njima se nalazi i porodica sa dvogodišnjim detetom, koje je ujedno i najmlađi pacijent, izjavio je koordinator te privremene bolnice, hirurg Goran Stanojević.

                         “Dete je zbrinuto u “Čairu” sa majkom i ocem. Svo troje su pozitivni na korona virus i odlučili su da budu zajedno, procenili su da je za dete najbolje da se ne razdvaja od majke”, rekao je Stanojević.

                    Prema njegovim rečima, ostali pacijenti su najrazličitije starosti, počev od 1943. godišta do 2001.

                        Stanojević kaže  da se u privremenu bolnicu u “Čairu” dovoze pacijenti sa čitavog jugoistoka Srbije, počev od Zaječara do krajnjeg juga Srbije i proteklih dana primano je 50 do 80 pacijenata dnevno.

                             Zaštitnik građana kontrolisao je danas uslove smeštaja u privremenoj bolnici u “Čairu” u Nišu, kako bi utvrdio da li objekat ispunjava sve propisane uslove za smeštaj pacijenata, saopšila je danas ta institucija.

                           “Tokom postupka kontrole utvrđeno je da su u “Čairu” ispunjeni uslovi za smeštaj pacijenata i to sanitarno – higijenski i epidemiološki, kao i uslovi brze i stalne komunikacije”, navedeno je u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare