U niškim vrtićima ustanove “Pčelica” stabilna epidemiološka situacija

NIŠ

Iako  je zbog raspusta broj dece u vrtićima Pčelice manji, svi objekti rade, osim dve seoska, čiji su vaspitači na kolektivnom godišnjem odmoru. Što se tiče epidemiološke situacije, problema za sada nema.                 “Kod nas je situacija pod kontrolom i mi smo od 11.maja prošle godine kada se završilo vanredno stanje i kada smo počeli da radimo nismo prestajali do dana danešnjeg. Od tog 11.maja poštujemo sve mere koje je propisalo Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo prosvete, neuke i tehnološkog razvoja. Zahvaljujući poštovanju tih mera očuvali smo dobru zdravstvenu situaciju i naših mališana i zaposlenih. Za sada je u svim vrtićima sve u redu i nadam se da će tako i ostati.Deca su zdrava, nemamo ni bolesnih zaposlenih. I dalje je obavezno nošenje maski, vrtići se stalno dezifikuju kako prostorije u kojima borave deca tako i svih ostalih prostorija uključujući i holove. Dezinfikuje se i posuđe i sve ono što naša deca koriste u vrtićima, a tu su uključene i igračke”, kaže Svetlana Mitić.

                      Od jeseni, JPU ’’Pčelica’’ će raditi po novom programu sistema vaspitanja i obrazovanja na predškolskom uzrastu, pod nazivom ‘’Godine uzleta’’. Vapitači, medicinske sestre i stručni saradnici tenutno pohadjaju obuke za novi program. Roditelji će o tome biti obavešteni na početku nove školske godine.

                “To će biti pomak u radu naše Ustanove. Za to se pripremamo svim našim resursima is vim srcem. Nadam se da će jedna od prednosti novine biti  i  to da nam deca što više borave na svežem vazduhu, da uče objedinjeno a ne selektivno i naravno da ih dobro pripremimo za školu”, objašnjava Svetlana Mitić.

                S obzirom na to da je tokom juna i jula, u niške vrtiće primljeno 1.200 mališana, na listi čekanja je oko 450. I ta brojka biće manja za 250, kada  narednih meseci, budu otvoreni novi vrtići u Brzom Brodu i Novom Selu.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare