Tvrđavski most prošao  sistem merenja izdržljivosti

NIŠ

Postavljanjem 24 vozila i mernih instrumenata, nakon zvaničnog završetka rekonstrukcije, Tvrđavski most prošao je i sistem merenja izdržljivosti.                       

Rekonstrukcija tvrđavskog mosta nedavno je završena. Postavljeno je osvetljenje. Odabir materijala se mao razlikuje od prethodnog izgleda mosta, jer su postojećoj konstrukciji dodate staklene i bekament, ploče, neonska svetla i funkcionalni kao i dekorativni detalji. Kako bi sve funkcionisalo besprekorno dobro i bilo na svom mestu, neophodno je bilo, po puštanju mosta u rad, odnosno po završenoj rekonstrukciji, proveriti izdržljivost samog mosta i zabeležiti jedinice vibracije na njemu.

                      

U organizaciji direkcije za izgradnju, u prisustvu građana, izvršena je veoma važna faza merenja izdržljivosti mosta.

                     

“Radimo i statička i dinamička merenja. Tokom noći kada je bilo najmanje pečaka vršena su dinamička merenja od 11 do 3  sata iza ponoći.Glavno testiranje se radi danas, to je statičko testiranje probnim opterećenjem. Probno opterećenje radimo lakim vozilima koja će se nađi na mostu a koja ne bi oštetila ploče koje se nalaze na mostu. Postoje i drugi načini za ovo tetsiranje ali u ovom slučaju smo se odlučili za ovo zbog brzine nanošenja opterećenja”, kaže  profesor Zoran Miškvić sa Građevinskog fakulteta u Beogradu.

                          

Cilj ovih merenja je da se utvrdi tačna i precizna frekvencija, optimalna za svakodnevno prelaženje preko mosta, kao i da se zabeleže merne jedinice, po kojima se mogu vršiti bilo koja potrebna odstupanja, ukoliko bi lakši ili teži tereti trebao da pređe.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare