U naselje „Čerenac“ uskoro stiže voda za piće

VRANJE

Stanari zgrada u naselju „Čerenac“ u Vranju nakon 16 i po godina dobiće vodu za piće. Radovi se izvode i gradilište su danas obišli narodni poslanik Slaviša Bulatović, predstavnici gradske vlasti i direktor „Vodovoda“ Goran Đorđević.

Odlukom Skupštine grada Vranja JP „Vodovod“ naloženo je da u najkraćem roku uradi privremeni priključak zgrada na gradsku  vodovodnu mreže.

„Nalog izvršavamo, počeli smo pre pet dana i očekujemo da ćemo u narednih 15 dana omogućiti stanarima da imaju vodu za piće iz gradskog vodovoda. Trenutno smo u fazi prilaznih radova ka zgradi, a za četiri dana ćemo raditi i unutar stanova. Vrednost radova je 3,5 miliona dinara. Biće oko 50 priključaka u zgradama. S obzirom na socijalnu strukturu stanara, odlučili smo da stanari troškove priključka od 24 hiljade dinara isplate u 24 rate“, uzjavio je direktor vranjskog „Vodovoda“ Goran Đorđević.

Direktor Vodovoda je dodao da nema bojazni da će priključenjem na mrežu biti problema sa vodosnabdevanjem naselja Raška.

 

 „Problem „Čerenac“ je dugo prisutan. Mi smo odlučili da ljudima privremeno priključimo vodu. Verujem da i to puno znači. Hteli smo da na ovaj način pokažemo da je ova vlast posvećena građanima da je spremna da se uhvati u koštac sa svim problemima. Mi smo ovde zahvaljujući podršci ovih ljudi, ali i ostalih građana i mislim da smo na dobrom putu jer građani u nama prepoznaju odgovornost. O ovom problemu govorimo više od dve godine, kucali smo na sva vrata nadležnih republičkih institucija i uspeli smo da obezbedimo privremeni priključak za vodu ovim ljudima“, rekao je narodni poslanik  Bulatović 

„Dok ne dobijemo pravosnažnu presudu, ne možemo očekivati konačno rešenje za ovo naselje. Tu je i problem priključka za struju, definitivno rešavanje problema sa vodom i mnogi drugi problemi. Mi smo danas učinili jedan veliki korak i verujem da će ovi ljudi koji ovde stanuju biti zadovoljni. Pomalo sam i tužan, jer ako treba da budemo srećni što je neko u 21. veku u gradskom naselju dobio vodu, onda nas zaista čeka još puno posla. Ne bih  da odgovornost prebacim na nekog drugog, ali to je i najbolji pokazatelj kako se ranije radilo i koliko su prethodne vlasti bile posvećene problemima građana. Nadam se da je taj period  daleko iza nas i da će vreme koje je pred nama obeležiti samo uspehe“, istakao je narodni poslanik.

 

On je dodao da će rešenje za zgrade u naselju Čerenac moći da se nađe tek nakon završetka  sudskog spora koji je  trenutno u nadležnosti Apelacionog suda.

„Bez sudskog epiloga ove zgrade ne mogu da dobiju upotrebnu dozvolu. Ovo je posledica sudske neažurnosti. Nema obrazloženje za spor koji traje 10 godina. Ali verujem  da ćemo naći rešenje da bi ovaj posao priveli kraju“, rakao je Bulatović.

 

 

Jedan od stanara, Mile Dinov je istakao da je počeo da se ostvaruje njihov san da imaju vodu.

„Sanjamo 15 godina i naš san će konačno da se ostvari. Ne mogu da izrazim koliko smo zahvalni jer nam je dosta nošenja sudova i creva za vodu. To nije bio život za 21. vek. Stanari će sada dobiti vodu“, rekao je Dinov i zahvalio se poslaniku Bulatoviću, direktoru „Vodovoda“ Đorđeviću i gradonačelniku Milenkoviću, što će ovaj problem najzad biti rešen.

U ovim zgradama žive nekadašnji radnici „Jumka“.  Njihova agonija je počela 2. maja 2002. kada su poput stampeda upali i zaposeli 50 još nezavršenih i tehnički primljenih stanova u dve lamele, koje je gradila „Binačka Morava“ iz Gnjilana. Upad je usledio kada se Vranjem pronela vest da će „Jumko“ stanove da proda po tržišnoj vrednosti, a oni se uplašili da od dotadašnje rang liste neće biti ništa. Od tada oni u ovim zgradama žive u nehumanimn uslovima, bez vode i struje, a u početku i bez kanalizacije.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare