u Medvedji svi albanski odbornici napustili sednicu Skupštine opštine

MEDVEDJA

  Zamenik predsednika Skupštine opštine Medvedja Fljorim Sahiti rekao je za JUGpress da su svi albanski odbornici napustili u popodnevnim satima sadnicu Skupštine opštine zatio što nije prihvaćen predlog da se tačka u okviru koje se razgovaralo o promeni imena ulica ostavi za seldeću sednicu.

“MI nismo protiv promene imena ulica ali tražimo da čitava ta procedura bude sprovedena u skladu sa zakonom”, rekao je Sahiti.

On je dodao da loklane vlasti nisu organizovale raspravu sa građanima o promeni naziva ulica kao i da predlozi za nazive ulica u albanskim selima nisu dobili saglasnost Nacionalnog saveta Albanaca.

“Sve ovo je obavezna procedura i mi tražimo samo da s ezakon poštuje”, rekao je Sahiti i dodao da su albanski odbornici ranije danas podržali usvajanje predloga budžeta opštine Medvedja.

Izvori JUGpressa u lokalnim vlastim u Medvedji kažu da je nadležno Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu odobrilo predlog za promenu naziva ulica i da je stiglo mišljenje Nacionalnog saveta Albanaca ali nije mogao precizno da nam kaže šta piše u tom mišljenju.

Današnju sednicu su napustili albanski odbornici  sa liste Partije za demokratsko delovanje (PDD) koji su u vladajućoj koaliciji I odbornici sa liste Demokratske partije (DP) koji su u opoziciji

 

Prati
Obavesti me o
guest

11 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Dragana
Dragana
5 godine pre

Sramota za one koji su doveli dovde Medvedju.Umesto sada kada treba da se Srbi ujedine budu slozni u svemu oni pljuju ko je kriv,sami ste krivi braco Srbi vi ste birali njih,uvek nalazite izgovore.

pogled iz svemira
pogled iz svemira
5 godine pre

Pa tamo nema ni dvojezicnih tabli saobracajnih znakova ulica i institucija koje su zakonom propisane.Samovolja se ogleda i u ovoj danasnjoj situaciji los znak i losa poruka stanovnistvu Medvegje i svom koalicionom partneru koji izgleda sluzi samo ko dekor kad im je potrebna multietnicka slika i prevaga u glasanju.A sirotinja i ovako nema oko cega da se svadja vec nemo cuti trpi i gleda

Valentina
Valentina
5 godine pre

Ova uspavana lepotica sleeping beauty,bas se vidi da je uspavana . Tacno svaka cast njima i treba da se ugledamo na njih ali Arsic je ucinio sve da napravi razdor među nama svima,sve je posvađao po Medveđi i doveo sam on do svega ovoga sto nam se danas desava. Eto to je uspeh u njegovom mandatu,unistio je nasu opstinu,sada moze da ide za Bg a nama neka je Bog u pomoci

Milun
Milun
5 godine pre

Zamolio bih radio Medvedju da počne objektivno da izveštava. Nisu ni spomenuli da su Albanci napustili skupštinu. Ipak su oni naši sugrađani i treba da se čuje njihov glas kao i glas opozicije. Bez obzira što ih plaća opština. Ipak se oni finansiraju od svih gradjana a ne pojedinaca.

Sleeping beauty
Sleeping beauty
5 godine pre

Treba da se ugledamo na njih… Sramota je što samo tražimo razlog da napravimo još veći razdor među sobom. Oni su bar zajedno u ovome. Bili u pravu ili ne. Nije krivac Arsić, ne mogu da verujem da ne vidite da čovek pokušava da uradi nešto dobro za ovu opštinu. Umesto da ga svi podržimo, vi neki i u tuđim krivicama vidite njegovu.

Ruža
Ruža
5 godine pre

Arsićev biser do bisera. Ne prodaje malo pa ispliva neka afera Arsić. Samo dokle tako. U ovom slučaju nisu Albanci krivi. Samo su to trebali da urade pre budžeta pa da mu padne vlast. Ovim je zapečatio sudbinu

Princeza Olivera
Princeza Olivera
5 godine pre
Odgovori  Ruža

Zar je vama mržnja toliko zatrovala um da vam je bitno samo da Arsić ne bude na vlasti, pa makar posle njega došli Albanci! Eeee… Veliki naši Srbi… Srbende…

Kaktus
Kaktus
5 godine pre
Odgovori  Ruža

Sramotno je ovo sto pišete,zaista. Toliko o tome koliko volite svoju naciju.

Toki
Toki
5 godine pre

Arsiceva vladavina se sastoji od skupstine do skupstine,izmedju je opusteno a zatim ludilo trgovina na veliko.Ljubisa Ristic obezbedjuje kvorum ucenjivanjem I tako Arsic vlada samo do prve skupstine a zatim groznica.

Dunja
Dunja
5 godine pre

Bravo Arsiću. I ovo si uspeo da upropastiš. Kako i nećeš kada nikad nisi u Medvedji. Zbog procedure da Albanci napuste skupštinu,sramota. A posle će povika po Albanaca. Nisu Arsiću krivi Albanci nego tvoj nemar i lakoćemo. Vidiš dokle su te doveli.

Marko Marković
Marko Marković
5 godine pre

Problem je u tome što albanci koji su platili nekim srbima, da ih ovi prijave na svoju adresu radi dobijanja srpskog pasoša, neće moći da glasaju za svog predstavnika, albanca, na sledećim izborima. Jednostavno te ulice ne postoje, a oni uzalud dali pare!