U Medveđi danas konstitutivna sednica Skupštine opštine al samo potvrđuju mandate

MEDVEĐA

U Medveđi se danas održava konstitutivna sednica Skupštine opštine.

Prema izvorima Regionalne informativne agencije JUGpress plan je bio, bar do početka sednice, danas budu samo verifikovani osvojeni odbornički mandati na vanrednim lokalnim izborima koji su održani 3. aprila .

Naši izvori tvrde da je plan da se na ovoj sednici ne biraju predstavnici zakonodavnih organa jer se, “čeka Beograd” tj. konstituisanje nove Skupštine Srbije da bi se prepisao recept vezan za vladajuću koaliciju.

Pravnici su nam rekli da, ako ovako bude , to znači da Skupština opštine zapravo nije ni konstituisana.

Još uvek traje i borba za mesto prvog čoveka opštine a naši izvori navode da, iako mu je naloženo da podnese ostavku i nije bio prvi na listi, nekadašnji predsednik opštine Nebojša Arsić nije odustao od ambicije da to opet bude.

Još samo da mu se “Boske” (Dragan Stevanović , još uvek aktuelni državni sekretar u Ministarstvu privrede zadužen za jug Srbije u SNS) javi na telefon, kažu naši izvori.

Na lokalnim izborima u Medvedji lista SNS je osvojila 13 mandata a druga je Grupa građana “Medveđa ima bolje ” sa 5 osvojenih mandata. Lista SPS je treća sa 3 mandata a lista “Za razvoj Medveđe” ima jedan odbornički mandat.

Albanci će imati tri odbiornika u Skupštini opštine Medveđa. Dva odbornička mandata je osvojila lista “ZA MEDVEĐU” koju predvodi Demokratska parija i jednog Pokret za demokratski progres.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare