U martu dve premijere na sceni Narodnog pozorišta

NIŠ

Ljubitelje pozorišne umetnosti obradovaće vest da ih u martu očekuju dve premijere. Pozorišna predstava “Oslobođenje Skoplja” biće premijerno izvedena povodom 135 godina rada i postojanja Narodnog pozorišta u Nišu, 11. marta, dok je premijera “Hasanaginice” zakazana za 22. mart.                        Povodom jubileja -135 godina rada i postojanja ove ustanove kulture imati priliku da pogledaju premijeru predstave “Oslobođenje Skoplja” u režiji Gorčina Stojanovića, a po tekstu Dušana Jovanovića.

 Predpremijera predstave je zakana za 10. mart, a dan kasnije i premijera. Prva repriza će biti održana 12.,  a publika će imati priliku da je pogleda još dva puta u toku marta 18. i 30.Predstava je rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Niš i Narodnog pozorišta Leskovac.

                       Premijera “Hasanaginice” rađenu po motivima srpske narodne balade zakazana je za 22.mart. Tekst za predstavu je napisao Ljubomir Simović,  dok režiju potpisuje Isidora Goncić.

                      Uloge tumače:  Dragan Boža Marjanović , Mina Cocić, Ivana Nedović, Filip Radivojević, Suzana Grujić, Predrag Smiljković, Dragiša Veljković, Ivan Janković, Nikola Šćepanović i Filip Nedeljković. Predstava je rađena u koprodukciji dva pozorišta niškog i lekovačkog, a premijeru u Leskovcu je imala krajem januara.

                          Sem premijera na martovskom repertoaru su i mjuzikl “Neki to vole vruće” koji je pobrao simpatije publike i za koji su se karte raspordale mesec dana unapred, zatim “Šesti oktobar (Priča o jednom letovanju)”, “1789.”, “Pokojnik”, “Heroj nacije”, “Gde smo ono stali”,  “Ana Karenjina”,”Lice”, ali i gostovanje beogradskog pozorišta sa komadom “Zaboravljene”.

                          Sva izvođenja počinju od 20 sati.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare