U manastiru Prohor Pčinjski organizuju letnju školu

VRANJE  

„Pravoslavni Balkan u 19. i 20. veku“ tema je o kojoj će biti reči u Letnoj školi „Prepodobni Prohor Pčinjski“, koja će biti održana od 13. do 17. jula.  

Predavači u ovoj školi čije je održavanje planirano u prostorijama manastira Prepodobnog Prohora Pčinjskog su profesori Filosofskih fakulteta Univerziteta u Beogradu, Istočnom Sarajevu, Nišu i Novom Sadu i Pedagoških faklteta Univerziteta u Novom Sadu i Nišu. 

To su prof. dr Miloš Ković, prof. dr Sunčica Denić, prof. dr Draga Mastilović, prof. dr Saša Marković, doc. dr Dejan Antić i iguman ovog manastira arhimandrit mr Metodije. 

Ovaj događaj biće piređen povodom 140 godina od proglašenja Kraljevine Srbije, 110 godina od početka Prvog balkanskog rata i oslobođenja Stare Srbije, 100 godina od obnove Pećke patrijaršije i 30 godina od stvaranja Republike Srpske. 

Organizatori su Eparhija vranjska, Svepravoslavno društvo „Prepodobni Justin Ćelijski i Vranjski“, Ministarstvo spoljnih poslova – Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu i fakulteti Univerziteta Republike Srbije i Republike Srpske. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare