U lokalnoj samoupravi maksimalno 2.230 zaposlenih

LESKOVAC

Na 25. sednici Gradskog veća doneta je Odluka o izmeni i dopuni Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave grada Leskovca za 2015. godinu. Predlogom ove odluke maksimalni broj zaposlenih je 2.230, što je za jedan manje nego što je to bilo u prethodnoj izmeni. Dakle, ovaj broj je za 16 upošljenika manji nego što je to omogućeno uredbom Vlade Republike Srbije u vezi sa maskimalnim brojem zaposlenih.

Na sednci održanoj 28. decembra prošle godine Skupština grada donela je Odluku o izmeni i dopuni Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave grada Leskovca. Nakon toga trebalo je sprovesti postupak izrade Odluke o gradskoj upravi kao i internog konkursa kako bi se obavili poslovi oko reorganizacije Direkcije za urbanizam i izgradnju, kao i gašenja agencija koje ne mogu biti budžetski korisnici, rekao je član Gradskog veća Oliver Antanasijević.

Predlog koji će biti upućen Skupštini, zajedno za Odlukom o Gradskoj upravi, je da se gradske uprave više ne prikazuju kao posebne celine, već da budu jedinstvena celina, odnosno uprava. Nakon sprovedenog internog konursa, biće izvršene preraspodele između samih organizacionih jedinica, ustanova i javnih preduzeća.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare