U Ljuboždi kod Istoka grafiti uvredljive sadržine protiv Srba povatnika

 

PRIŠTINA

 

U Ljuboždi kod Istoka,  gde se nedavno vratilo trinaest srpskih porodica, sinoć su , nedaleko od kuće u kojoj žive Srbi,  ispisani grafiti uvredljive sadržine upućeni upravo njima, saopštilo je Ministrstvo za zajednice i povratak u Vladi Kosova.

Ministar za povratak Dalibor Jevtić je “odmah nakon saznanja o ispisivanju grafita izrazio duboku zabrinutost” i tražio od nadležnih institucija bolju zaštitu Srba u Ljuboždi kako bi nesmetano mogli da žive u mestu u kome su se vratili jer su, kako je rekao, „ uporni da opstanu na svojim ognjištima u svojoj Ljuboždi i zato im se mora obezbediti sigurnost i moraju se izbeći ovakvi incidenti, koji imaju za cilj da povratnike u ovom selu ponovo nateraju da napuste Kosovo“, rekao je Jevtić.

Povratnici niti u Ljuboždi, niti u bilo kom drugom povratničkom mestu nisu bili pretnja nikada i nikome, istakao je Jevtić.

„ Ljudi koji su se vratili, žele samo da ostvare svoja osnovna prava od kojih je prvo i osnovno, pravo na slobodan život bez zastrašivanja. Mi čvrsto stojimo uz te ljude i oni od strane ministarstva na čijem sam čelu imaju svaki vid podrške da ostanu u Ljuboždi. Ovakvi incidenti i ovako loše poruke nas neće pokolebati u nameri da vratimo sve one koji žele da se na Kosovo vrate“, rekao je Jevtić.

On je podvukao i da nadležni organi mora da rade svoj posao na način da apsolutno svakom građaninu Kosova obezbede sigurno okruženje, pa je s toga interes svih da se brzom reakcijom Policije Kosova otkrije ko je uradio ovo.

„ Moja poruka svima koji ovakve incidente čine, jeste da odustanu od provokacija, nasilja i svega onoga što nosi probleme u životu običnih ljudi“, rekao je Jevtić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare