U Leskovcu se niko ne javlja za specijalizaciju iz urgentne medicine, maksilofacijalne hirurgije, dečje hirurgije

LESKOVAC

Leskovačka Opšta bolnici u Leskovcu je dobila odobrenje za sve specijalizacije koje su tražili od Ministarstva zdravlja.

U ovoj bolnici nedostaju specijalisti urgentne medicine, maksilofacijalne hirurgije, dečje hirurgije.

 
“Kod nas je deficitarna urgentna medicina. Na tri konkursa za specijalizaciju se niko nije javio. Na dva konkursa za specijalizaciju iz maksilofacijalne hirurgije se niko nije javio. Nismo imali zainteresovanih kandidata ni za specijalizaciju iz dečje hirurgije. To su specijalizacije koje nam trebaju i koje nam je odobrilo Ministarstvo zdravlja. Za sada možemo da pokrijemo sve, ali imaćemo problem za četiri, pet godina jer nam najmlađi lekar iz urgentne medicine ima 57 godina. Ostali su stariji, skoro pred penzijom, a specijalizacije traju četiri, pet godina”, kaže Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice u Leskovcu za Euronews Srbija.

On je naveo da su poslednjih nekoliko godina mnogo radili na podmlađivanju zdravstvenog kadra, da su najbolji diplomci medicinskih fakulteta koji su zaposleni u toj bolnici odmah dobili specijalizacije. 

“Trenutno je oko 70 lekara na specijalizaciji, koji polako počinju da se vraćaju. Generalno leskovačka bolnica neće imati puno problema sa specijalistima. Forsirali smo da svi mladi ljudi dobiju specijalizaciju i dobijali su”, rekao je Dimitrijević. (kraj) ES/MN

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
i ova dva ko sa ih nema
i ova dva ko sa ih nema
11 meseca pre

maksilofacijal. ima 1 više je ko stari maneken. svi idemo u Niš.
teska sramota i za tog jednog
decji hirurg ima 1 kolko znam isto. A o stručnosti da ne pišem… kad smo završili u Nišu sa detetom ostali su bez komentara na njen komentar o dijagnozi.

Vlada
Vlada
11 meseca pre

To je oduvek bilo. Jeste da u Nišu ima raznih specijalista, ali kad neko iz Leskovca za Niš bude poslat sa dijagnozom ‘žuto”, niški lekari će i bez pregleda odmah reći “narandžasto”. Budite malo pametniji i realniji, jer nišlije, sve nas, leskovčane smatraju zaostalim seljacima. Ali, da se razumemo, da me ne shvatite pogrešno, ne tvrdim da je vaš komentar neistinit.
A deca nam, kao i mi, da smo živi i zdravi, i da nam što manje trebaju lekari.
Pozdrav.