U Leskovcu prijavljeno 469 slučaja obolelih od gripa

LESKOVAC

Leskovački Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) objavio je na svojoj zvaničnoj stranici da je u petoj nedelji nedelji izveštavanja za grip, u periodu od 28.01.2019-03.02.2019. godine, ukupno prijavljeno 469 slučajeva obolelih od OSG ili gripa na teritoriji Jablaničkog okruga.

ZZJZ navodi da je “najviše zahvaćena populacija u uzrasnoj grupi od 30-64 godina starosti a zatim populacija u uzrasnoj grupi od 5-14 godina starosti ( predškolska i školska deca)”.

Ova zustanova navodi i da je u januaru 2019. godine ” broj prijavljenih obolelih od oboljenja sličnih gripu (OSG) i gripa manji na području Jablaničkog okruga, u odnosu na broj prijavljenih i registrovanih slučajeva u januaru 2018. godine”.

ZZJZ navodi i da je u petoj izveštajnoj nedelji ,1.02.2019.godine, dobio potvrdu od Nacionalne referentne laboratorije za grip i druge respiratorne viruse Instituta za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“, o novim infekcijama virusom gripa tipa A (H1) pdm09 na teritoriji Jablaničkog okruga kod pet osoba.

Četiri osobe su hospitalizovane u Opštoj bolnici Leskovac a jedan je od njih je upošljenik te bolnice.

ZZJZ navodi i da je 2.2.2019. godine “javnost putem medija obaveštena o prijavljenoj epidemiji gripa u koronarnoj jedinici Opšte bolnice Leskovac, u kojoj se sprovode sve predložene mere od strane ZZJZ Leskovac”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare