U Leskovcu posle više od godinu dana opet raspisan konkurs za članove tela za praćenje LAP-a

LESKOVAC

U Leskovcu je posle više od godinu dana opet raspisan konkurs za izbor članove tela za praćenje primene Lokalnog antikorupcijskog plana ( LAP) koji još uvek nije donet.

Ovo je treći konkurs, dva su već bila neuspešna a raspisivani su 2020. i 2021. godine.

I ovog puta konkurs je objavljen samo na sajtu grada ali ne i u lokalnim medijima.

ok je 30 dana od dana objavljivanja a kao predsednik komisije se potpisuje Boban Ilić, bivši direktor Centra za socijalni rad i član komisije koja odlučuje o projektima iz oblastri socijalne zaštite.

Ilića su opozicioni poslanici više puta u Skupštini prozivali tvrdeći i da je SNS bot.

Komisija za izbor članova tela za praćenje primene Lokalnog antikorupcijskog plana Grada Leskovca raspisala je javni konkurs za izbor članova tela za praćenje primene lokalnog antikorupcijskog plana Grada Leskovca, te poziva građane sa teritorije grada Leskovca da dostave kandidature za članstvo u telu za praćenje primene Lokalnog antikorupcijskog plana grada Leskovca. Na konkursu se bira pet članova/članica tela za praćenje primene Lokalnog antikorupcijskog plana Grada Leskovca. Pojedinačne prijave treba da zadovolje više uslova, odnosno da osoba koja podnosi prijavu ima mesto prebivališta na teritoriji Grada Leskovca; da nije osuđivana ili da se pred sudom protiv te osobe ne vodi krivični postupak; da lice koje podnosi prijavu nije nosilac funkcije u političkoj stranci; da lice koje podnosi prijavu ne može biti funkcioner u smislu odredaba članova Zakona o sprečavanju korupcije; da svojim dosadašnjim delovanjem ili funkcijom nije kršio ili ne krši odredbe Zakona o sprečavanju korupcije; da lice koje podnosi prijavu nije nosilac funkcije u institucijama i/ili preduzećima, ustanovama, organizacijama i medijima na koje se dolazi imenovanjem od strane lokalnih ili republičkih organa, ili su iste direktni korisnici lokalnog/republičkog budžeta; da lice koje podnosi prijavu nije radno angažovano po bilo kom osnovu (na određeno ili neodređeno vreme, angažovanje u formi rada van radnog vremena i dr.) u institucijama, preduzećima i ustanovama, koji su direktni i indirektni korisnici lokalnog budžeta.

ŠTA JE POTREBNO ZA KANDIDATURU

Građani koji podnose kandidaturu za članstvo u telu za praćenje primene Lokalnog antikorupcijskog plana Grada Leskovca, treba da dostave Komisiji za izbor članova tela za praćenje primene Lokalnog antikorupcijskog plana Grada Leskovca, pored popunjenog obrasca prijave koji se može preuzeti sa zvanične internet prezentacije grada Leskovca i motivaciono pismo koje sadrži obavezne odgovore na sledeća pitanja:

Šta Vas motiviše da se prijavite za angažovanje u telu za praćenje primene Lokalnog antikorupcijskog plana Grada Leskovca?; Kako vidite politiku borbe protiv korupcije u našem društvu i šta biste sugerisali u vezi sa tim?; Čime lično možete doprineti u rešavanju problema korupcije u društvu?; Kako ocenjujete Lokalni antikorupcijski plan grada Leskovca?; Kakvim rezultatom biste bili zadovoljni kad je u pitanju rad tela za praćenje primene Lokalnog antikorupcijskog plana Grada Leskovca?

Potrebno je dostaviti i biografiju, uverenje o neosuđivanosti, uverenje da se protiv podnosioca prijave ne vodi krivični postupak, uverenje o prebivalištu, izjavu overenu kod nadležnog organa u kojoj se podnosilac prijave izjašnjava pod punom krivičnom i materijalno-pravnom odgovornošću da ispunjava uslove iz javnog konkursa navedene pod tačkama od 3. do 7. prethodnog stava.

“Leskovac kao grad ima obavezu da izabere telo za praćenje Lokalnog
antikorupcijskog plana (LAP) na javnom konkursu , rekao je ranije za Regionalnu informativnu agenciju JUGpress Zoran Gavrilović iz Biroa za društvena istraživanja (BIRODI).
.

” Broj konkursa nije ogranicen, tj. konkursi se moraju ponavljati dok
se ne izabere LAP definisan brojem članova tela”, rekao je ranije JUGpressu kaže Gavrilović.


“Konkurs treba da bude promovisan u lokalnim medijima. U samom oglasu
se moraju dati sve informacije o nadleznostima tela, obimu posla,
kriterijumima selekcije, da li je angazman placen ili ne”, precizira on.


Rok da svi gradovi i opstine dobiju lokalna tela i planove je bio
31.12. 2020. jer je tako zapisano i EU obecano u revidiranom Akcionom
plamu za Poglavlje 23 mera. 2.2.10.31.

“Da sumiram, promocija konkrusa u lokalnim medijima, opis nadleznosti
tela i prava i obaveza clanova su ključ. Ovo je prilka za nevladin
sektor da učešćem u radu tela za pracene primene lokalnog
antikorupcijskog plana može uticati na smanjenje korupcije”, rekao je
Gavrilović.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mitić
Mitić
1 godina pre

Zašto tolika papirologija? Da nas natera da odustanemo? Pa zar ja koji sam neosuđivan da za osuđivanom koji je svojoj źeni pucao pored glave, da prikupljam sve te papire i donosim mu ih na noge. U ličnoj karti ima mojih ličnih podataka, a u biografiji sve ostalo. Jel piśe on u svojoj biografiji da je nasilnik?