U Leskovcu posle dva i po meseca održana sednica Kriznog štaba: Za sada bez vanredne situacije

LESKOVAC

Na 40. sednici Gradskog štaba za vanredne situacije grada Leskovca v.d. direktora Zavoda za javno zdravlje Leskovac Aleksandra Nikolić podnela je izveštaj o epidemiološkoj situaciji na teritoriji grada sa predlogom mera za rigorozno poštovanje i pojačanu kontrolu sprovođenja svih propisanih mera radi sprečavanja i suzbijanja zarazne bolesti kovid-19. Ona je epidemiološku situaciju na teritoriji grada Leskovca ocenila kao nepovoljnu jer se povećava broj novoobolelih od virusa korona, kao i broj pregleda u kovid ambulanti i broj pacijenata u kovid bolnici.

„Neophodno je rigorozno poštovanje svih propisanih mera od strane Kriznog štaba Vlade Republike Srbije i grada Leskovca, a posebno pojačana kontrola sprovođenja propisanih mera od strane nadležnih organa na teritoriji grada Leskovca.“

Komandant Gradskog štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović napominje da je povod ovog zasedanja Štaba za vanredne situacije informisanje javnosti o najnovijim podacima, ali i pooštravanje kontrole postojećih mera predostrožnosti koje predlaže stručni tim nadležnih zdravstvenih institucija.

„Zavod za javno zdravlje Leskovac je procenio da za sada nije neophodno proglasiti vanrednu situaciju na nivou grada iz razloga što broj obolelih u odnosu na broj stanovnika i dalje nije alarmantan, ali se preporučuje rigorozna primena svih važećih mera i pojačana kontrola poštovanja istih. Ne uvodimo vanrednu situaciju zato što se Leskovac ne nalazi među prvih 10 gradova po broju zaraženih i procene stručnih lica su da i dalje to trenutno nije neophodno.“

ZZJZ je predložio sledeće mere:

1.U cilju sprečavanja širenja epidemije stanovništvo Jablaničkog okruga MORA se pridržavati svih mera lične zaštite kao i držanja propisane fizičke distance.

2.Strogo prodržavanje svih propisanih mera, preporuka i instrukcija datih od strane Republičkog kriznog štaba i resornih ministarstava u vreme trajanja epidemije zarazne bolesti kovid-19 u radnim organizacijama (zaposleni u zdravstvenim i predškolskim ustanovama, školama, fanrikama, ugostiteljskim i trgovačkim objektima, javnim ustanovama, bankama …) na teritoriji grada Leskovca i svih opština Jablaničkog okruga.

3.Pojačati kontrolu mera Republičkog kriznog štaba od strane nadležnih organa (inspekcijske službe, MUP…) na teritoriji grada Leskovca i svih opština Jablaničkog okruga.

4. Neophodno je rigorozno poštovanje svih propisanih mera  od strane Kriznog štaba Vlade Republike Srbije i svih nadležnih organa.

Prati
Obavesti me o
guest
1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Zoki
Zoki
2 meseca pre

Do kraja nedelje uvešće vanrednu situaciju videćete. Ma sve je super.