U Leskovcu policija trenira strogoću: “Paukom” pokušali da ukloni automobil sa protesta

LESKOVAC

U Leskovcu je na samom kraju današnjih protesta građana nezadovoljnih odlukom Vlade o povećanju cene benzina policija pokušala “paukom” ukloni vozilo koje je bilo prvo u koloni .

 


Pedesetak automobila je blokiralo prolaz u centru grada u glavnoj ulici na potezu od Robne kuće do Tehnološkog fakulteta.


Vrlo brzo se stvorila gužva oko tog vozila koje je bilo okruženo sa petnaestak policajaca.
Pored njih su bili demonstranti koji nisu dozvolili ukljanjanje, a mora da se kaže i da su to činili na vrlo korektan način, bez ikakve galame, psovki, uvreda ili bilo kojih ružnih reči.
Na tvrdnju policije da je vozilo nepropisno parkirano i da mora da se plati kazna, građani su skupili dobrovoljni prilog i platili kaznu za svog kolegu.

Jedan od učesnika protesta, Srđan Jovanović, kaže za JUGpressda ne pripada ni jednoj političkoj opciji, niti ga politka interesuje.

„Hoću da se zna da nismo mi ni protiv Vučića, ni protiv ministra, ni protiv Pere ložača, mi smo nezadovoljni građani ove zemlje. A naše nezadovoljstvo je inicirano povećanjem cene goriva. Lično, nije mi jasno zašto nema više ljudi koji protestvuju, jer ovo nije politički, ovo je ekonomski problem koji pogađa sve nas, “ rekao je Jović.

1
Ostavite komentar

avatar
1 Tema komentara
0 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
1 Autor komentara
Peci Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
Peci
Gost
Peci

Političari dovode investitore koji nam daju najniže plate u regionu, a cene najviše. Zato su onda protesti politički, jer se osećaju prozvanima. Investitori sa većim platama se lociraju na severu, a nama su dobri i oni koji daju minimalce, nismo mi navikli da imamo. …