U Leskovcu obeležen Međunarodni dan maternjeg jezika

LESKOVAC

Na platou ispred Leskovačkog kulturnog centra, Savet za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj GrO SNS Leskovac organizovao je obeležavanje Međunarodnog dana maternjeg jezika. Za ovu priliku je štampana mini brošura koja podseća na značaj maternjeg jezika.

Tanja Marinković, predsednica Saveta za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj GrO SNS Leskovac je rekla da se u brošuri nalaze tekstovi, pesme, citati koji će nas sigurno podsetiti na značaj maternjeg jezika i citirala Dušana Radovića koji je rekao „Volite srpski jezik svakog dana pomalo. Srpski jezik nema nikog drugog osim nas.“

Prati
Obavesti me o
guest

6 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Jovana
Jovana
4 godine pre

Mesko i gramatika. Cudo nevidjeno. A ova lujka treba bude direktorka negde il muz doktor u hitnu unapredjen? Zato ovde izigrava ludilo. Il mozda gresim. Mozda joj se pomutio razum. Onolka srca po
Leskovac. Nece da izadje na dobro.

Alex
Alex
4 godine pre
Odgovori  Jovana

Nominativ,genetiv,dativ,prezervativ.Meskova gramatika??

Joka
Joka
4 godine pre

Kakvo jednoumlje.Gori od faraona je samo Kim Dzon.

Da i ja kazem koju
Da i ja kazem koju
4 godine pre

Pa doticni gradonacelnik se tesko izrazava i na timocko-prizrenski dijalekat. On ce pravi brosuru o maternjem jeziku. U sve se razume. Posebno u plavuse.

neka digne ruku ako sme
neka digne ruku ako sme
4 godine pre

Pa on ih stigmatizuje. Izvede ih u javnost pa prozove da digne ruku ako sme.

Sramota bre ženo
Sramota bre ženo
4 godine pre

Da li je ova žena normalna ili smo svi podlegli nemoralu. Deljenje ove naprednjačke brošure je raskid sa zdravim razumom i potpuna predaja nasilnom autokrati zbog radnog mesta !