U Leskovcu obeležen Dan boraca

LESKOVAC

 

I ove godine polaganjem venaca na spormnik „Koste Stamenkovića“ u centralnom parku obeležen je Dan boraca, 4. jul.

Pomoćnik gradonačelnika Zoran Janković je podsetio da se tog dana obeležava godišnjica sednice Politbiroa centralnog komiteta Komunističke parije Jugoslavije, koja je održana 4. jula1941. godine u Begradu i na kojoj je doneta odlluka o podizanju oružanog ustanka. Kuća u kojoj je održana ova sednica kasnije je pretvorena u muzej „4. juli“.

–Svi moramo da budemo svesni činjenice da ukoliko zaboravimo prošlost, nećemo imati i budućnost. Obeležavajući 4. juli, Dan boraca, mi odajemo počast svim herojima Narodnooslobodolačke borbe koji su dali živote. Srbija treba da bude ponosna na svoju antifašističku prošlost , jer je naš narod ubrojan među one koji su dali najveći doprinos i žrtve u toku Drugog svetskog rata, rekao je Janković.

Vence na spomenik „Koste Stamenkovića“ položili su u ime grada Leskovca pomoćnik gradonačelnika Zoran Janković i zamenik predsednika Skupštine Milun Dinić, kao i delegacije Gradskog odbora SUBNOR-a, Udruženja vojnih penzionera i Saveza potomaka ratnika Srbije 1912-1920, zatim, Organizacije boraca veterana rata 1991-1999, Nove komunističke partije i SKOJ-a i mesne zajednice Milentije Popović.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
antonio
antonio
7 godine pre

E pitam se zasta su se ovi ljudi borili?