U Leskovcu ni posle skoro četiri godine nije formirano Lokalno antikorupcijsko telo, javni konkurs raspisali po odluci iz 2017. godine

LESKOVAC

Komisija za izbor članova tela za praćenje primene Lokalnog antikorupcijskog tela Grada Leskovca je utvrdila da javni konkurs za izbor članova ovog tela nije uspeo jer se nije prijavio potreban broj kandidata (komada pet) , objavljeno je na sajtu grada Leskovca.

U odluci se navodi da se prijavila samo jedna kandidatkinja na javnom konkursu koji su , inače, raspisali 14. maja 2021. godine a na osnovu davnajšnje “mere” koju sadrži Lokalni antikorupcijski plan od 28.12.2017. godine.

Sem što su čekali toliko dugo da uopšte raspišu javni konkurs, on je, onda objavljen, kako se navodi, u „Službenom glasniku grada Leskovca“, broj 16/21 od 18. maja 2021. godine, u dnevnom listu „Večernje novosti“, izdanje od 19. maja 2021. godine, na zvaničnoj internet prezentciji grada Leskovca www.gradleskovac.org i na oglasnim tablama Gradske uprave grada Leskovca.

Mimo svih običaja lokalni mediji ni na koji način nisu obavešteni o raspisivanju ovog konkursa iako iz kabineta gradonačelnika inače dobijju obaveštenja i o mnogo manje važnim stvarima na dnevnom nivou.

Dakle, za konkurs je mogao da zna onaj koji detaljno i svakodnevbno pretražuje sajt grada, čita redovno Službeni glasnik grada Leskovca, Večernje novosti ili oglasne table Gradske uprave.

Neki bi rekli i sve ovo pod uslovom da predhodno zna šta tačno i kad treba da traži.

Šta je sve komisija napisala možete da pogledate u prilozima ispod.

U ovoj njihovoj odluci se ne navodi da li će javni konkurs biti ponovljen i da li će da čekaju opet tri godine da ga raspišu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare