U Leskovcu manje 18.330 stanovnika u odnosu na 2011. godinu

LESKOVAC

Na osnovu nedavnog popisa na teritoriji Grada Leskovca živi 125.876 stanovnika, dok je na prošlom popisu 2011. godine taj broj iznosio 144.206. Broj domaćinstava 41.119, dok je prošli put taj broj bio 43.603. Žaklina Glišić Stošić, regionalni koordinator popisa, kaže da je sam popis protekao relativno dobro.

„Bilo je nekih situacija, ali procentualno je to zanemarljivo. Inače, sama metodologija popisa se nije menjala u odnosu na sve dosadašnje popise, sva pitanja su ista kao i ranije. Jedino novo pitanje se odnosilo na muški fertilitet, odnosno sada i muškarce pitamo za broj biološke dece. Ima i par novih pitanja oko stambenih jedinica da bi kreirali ličnu kartu stambenih objekata iz koje može da se vidi gde i kako živi prosečni stanovnik u našem gradu i zemlji, od čega je izgrađena ta stambena jedinica, kako se grejemo. Jedino novo u odnosu na prošli popis je sam način organizacije rada, ali to nije uticalo na građane i njihovo izjašnjavanje, već je uticalo da se skrati vreme koje je popisivaču potrebno da unese podatke,“ objasnila je Stošić za JUGpress.

Prati
Obavesti me o
guest

6 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Bog vidi sve
Bog vidi sve
1 godina pre

Cvetanoviću da Hrvatska država dodeli Orden Zrinskog i Frankopana za etničko čišćenje Srba iz Srbije. Verujem da bi se neki radikalni Hrvati radovali kad bi pročitali ovaj članak, nije to mala stvar. Šešeljev djak je naučio znanje, alal mu vera! 20.000 Srba manje zahvaljujući njemu.

pera
pera
1 godina pre
Odgovori  Bog vidi sve

Bože, nije nam on kriv. Sami smo tome doprineli. Taj trend će se nastaviti i posle njega.A što se Hrvatske tiče i podatka da ih je po novom popisu (2021.g.) za desetak posto manje, jeste tačno, ali se ne kaže da je tome doprinelo i proterivanje Srba. Hrvati prave etnički čistu državu, a šta li radi Leskovac?

Seljaci su nacija
Seljaci su nacija
1 godina pre
Odgovori  pera

Leskovac pravi etnicki cisto selo

Cile
Cile
1 godina pre
Odgovori  pera

Sami smo krivi? A ko je tatko na Leskovac? Jel onaj što nas nudi ko prostitututke – u Leskovac ce radnik da radi najeftinije, za 300 evra. Onaj sto Turčinu iz Džinsija sve dade džabe, a Republika subvencije, a on to što je džabe dobio prodaje preko Halo oglasa za više miliona oglasa.

kimi
kimi
1 godina pre
Odgovori  Bog vidi sve

Ne brukajte se, Hrvatska ne zna da Leskovac uopste i postoji.

Bog vidi sve
Bog vidi sve
1 godina pre
Odgovori  kimi

Kimi, ne lupaj ko otvoren prozor. Naveo sam Hrvatsku zato što se povremeno istakne u akciji proterivanja Srba i nekim drugim, krvavijim akcijama. Zato im je Mesko sličan.Ali, ti si toliko ograničen, da ja ne mogu da verujem. Sigurno si SNS bot. Trebao si samo da mi lupiš minus i da si ideš, ovako se brukaš, a brukaš familiju, a tvoja izdajnička i antisrpska stranka više od ovoga do sad, ne može da se obruka.