U Leskovcu do podneva bilo još 32 radnika Jure pozitivnih na koronu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

Na jučerašnji dan je od 1300 testiranih radnika Jure, 35 je bilo zaraženih od 23 iz fabrike Jura, 21 iz Leskovca i 4 Lebana. Posle toga je urađeno još 184 nalaza, ima još devet pozitivnih lica, što znači ukupno da je 32 pozitivna od testova uzetih u samoj fabrici. Ukupno je stiglo 1520 rezultata, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

“Juče smo ponovo radili testiranje 350 radnika Jure koji su ranije bili testirani, da ponovimo jer su u međuvremenu ostvarili mnoge kontakte, a testirani su i radnici koji se nisu odazvali pozivu.

Juče je trebalo da se uzmu uzorci od 700 radnika, 529 se odazvalo, tako da je ostalo još malo da se kompletira testiranje zaposlenih u Juri”, rekao ej Cvetanović.

On je kritikovao, kako je rekao “neodgovorne radnike” koji se nisu testirali kad su, navodno, pozvani , uz tvrdnju da se radi o onima koji su trebali da budu testirani posle ranije mere samoizolacije.

Na pitanje novinara JUGpressa zašto je juče zvano na testiranje 700 radnika koji su testirani u četvrtak, Cvetanović nije odgovorio.

Od prvog potvrđenog slučaja (06. aprila) do danas u fabrici Jura je prisustuvo virusa potvrđeno kod 104 zapolen.

Broj hospitalizovanih u kovid bolnici je 131 pacijent, od toga 52 radnika Jure, bilo je 4 prijema, 8 otpusta i nijedan pacijent nije upućen u Klinički centar Niš. Ukupni otpust iz bolnice je 239 pacijenata, a iz privremenih 142., rekao je Cvetanović.

Na pitanje novinara JUGpressa zašto novinari nisu obavešteni o jučerašnjem dolasku ministra za rad Zorana Đorđevića Cvetanović je rekao da se to desilo zato što je i on “kasno obavešten”, da je bila nedelja i da je “ministr dva sata kansio pa bi se novinari ljutili”.

A na pitanje da se Đorđević uopšte bavio juče Jurom Cvetanović je odrečno odgovorio.

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Savle
Savle
3 godine pre

Od 150 je 35 onda 23 pa 7 od 1500 jos 700. Nek vam daju napismeno. Ovo niko normalan nemoz da povata!

Vladalac
Vladalac
3 godine pre
Odgovori  Savle

To je i svrha spinovanih informacija. Zavrti ti se u glavu od informacija, a oni posle na miru vladaju

hvala ti sto postojis
hvala ti sto postojis
3 godine pre
Odgovori  Vladalac

Vazno da je otkriven tekst zahvalnosti gradonacelniku napisan zenskom rukom direktorke ustanove kulture i dta je nalog da se izleceni redom zahvaljuju njemu bas tim recima. Ni bolest gradjana im nije sveta. Sve koriste za kampanju SNS. Mnogi su kasnije skinuli status zahvalnosti, stideci se greske.

goca petkovic
goca petkovic
3 godine pre
Odgovori  Savle

Pa to se namerno radi, lepo ste shvatili, da niko ne moze tacno da izracuna.