U leskovačkoj Opštoj bolnici boravila delegacija Ministarstva za javna ulaganja

LESKOVAC

Nakon sastanka u kabinetu gradonačelnika Leskovca državni sekretar Ministarstva za javna ulaganja Miljan Ranđelović, pomoćnik ministra za javna ulaganja Ivan Vujić, savetnik ministra za javna ulaganja Đorđe Vuković i rukovodioc za saradnju sa lokalnom samoupravom Uroš Mirčić obišli su radove na rekonstrukciji Opšte bolnice Leskovac. Državni sekretar Miljan Ranđelović kaže da je trenutno u toku druga faza radova, što znači da je energetska sanacija završena, a druga faza podrazumeva unutrašnje uređenje bolnice.

„Sada se sređuje preko 21.000 kvadrata korisne površine. Do sada je u sobama bilo i po 10–12 kreveta sa zajedničkim kupatilom na spratu, a od sada će sobe biti dvokrevetne i trokrevetne i svaka soba će imati svoje kupatilo. Inače, više od polovine ovogodišnjeg budžeta Ministarstva izdvajamo za ulaganja u zdravstveni sektor. To nikako ne znači da ulažemo samo u velike zdravstvene centre i bolnice, već i u domove zdravlja i u ambulante. Do sada je kompletno renoviranih preko 80 objekata domova zdravlja i ambulanti u preko 60 lokalnih samouprava širom Srbije.”

Ranđelović podseća da je i izgradnja stadiona Dubočica jedan veliki projekat koji se u Leskovcu realizovao preko Ministarstva za javna ulaganja.

Direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević naznačava da je trenutno oko 50 posto bolnice u rekonstrukciji.

„Radi se desno krilo glavne zgrade i deo gde se nalazi laboratorija, tranfuzija i porodilište. Očekujemo da će se radovi na desnom krilu završiti do kraja godine, koje će postati funkcionalno, a da će se nakon toga nastaviti na levoj strani glavne zgrade. Ovo je značajna investicije, s obzirom da je na ovu ustanovu u ovom delu Srbije usmereno 250.000 žitelja Jablaničkog okruga, ali i deo pacijenata iz Pčinjskog okruga i sa severa Kosova. (kraj) IS/LJS

(Zbog problema sa napadom na sajt objavljeno retroaktivno)

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare