U Lebanu uskoro novi pogon “Nevene”

LEBANE-LESKOVAC

U Lebanu će uskoro biti otvoren jedan pogon u kome će leskovačka “Nevena” uposliti  50 radnika.

Na ovu temu je danas održan sastanak u Regionalnoj privrednoj komori Leskovac (RKPL) u kome su učestvovali predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović, predsednik Regionalne privredne komore Goran Jović I predstavnici “Nevene” , I potpisan memorandum o razumevanju.

“Lokalna samouprava je izašla u susret, omogućila je prostor, mesto gde bi moglo da se investira i ja očekujem da to bude već u toku ove godine, da ovaj plan bude realizovan, rekao nam je predsednik RKPL Goran Jović.

Po njegovim rečima “postoji dobra volja i od strane vlasnika “Nevena kozmetike” i od strane  lokalne samouprave u Lebanu”.

On je izrazio uverenje da će sastanak, koji je u komori održan prošlog utorka, rezultirati konkretnim aktivnostima  I da će do kraja avgusta bude pripremljen kompletan teren za investiranje, odnosno za dogradnju i adaptiranje tog prostora koji će biti ustupljen “Neveni” u Lebanu. Objašnjava da se radi o prostoru  na ulazu u Lebane,  koji je vlasništvo lokalne samouprave i za koji su regulisani imovinsko-pravni odnosi koji su, dodao je , do sada bili problem.

Na tom prostoru je nekada bila površinska deponija I njeno uredjenje je počelo pre mesec I po dana.

Opština Lebane obezbedjuje prostor a dogradnju i adaptaciju će uraditi investitor sa opremom i mašinama. “Potrudićemo se da sa lokalnom samoupravom dogovorimo da se obezbede i priključci na bodobodnu mrežu,  na struju, na kanalizacija i to je ono što je obaveza lokalne samouprave, rekao je Jović I dodao da je “ovo dobra vest za one koji su na tržištu rada a završili su Hemijsku školu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare